Jurnalism cetatenesc

Eu de ce votez?

Ziarul de Vrancea
27 nov 2008 689 vizualizări
Cîteva argumente care v-ar putea convinge sa mergeti duminica la vot u campania de presa "Voteaza informat cu ajutorul Ziarului de Vrancea" a ajuns la final

Poate ca inainte sa va decideti ce o sa faceti duminica, daca merita sau nu sa iesIti din casa si sa va duceti sa votati, o sa cantariti bine argumentele pro si contra. Iata citeva care v-ar putea influenta sa va duceti la vot si sa va exprimati optiunea pentru un candidat sau altul.

Eu de ce votez... poate va regasiti in unele din variantele de mai jos...

- Pentru ca eu am trait in perioada in care libertatea era doar o dorinta. In care mi-era frica sa spun ce gindesc. In care nu speram vreodata sa pot sa aleg. Cu cine sa votez, de exemplu.

- Pentru ca democratia e un sistem care necesita o imbunatatire continua. Azi are minusuri pe care miine poate nu le va mai avea, dar si plusuri fata de ieri.

- Pentru ca m-am nascut in perioada de dupa revolutie, cred in democratie si vreau sa-mi exprim optiunea.

- Pentru ca am incredere intr-un candidat, iar noul sistem de vot uninominal imi permite sa-l votez, in speranta ca el ma va reprezenta in Parlament.

- Pentru ca sustin un partid si stiu ca votul meu va ajuta ca acesta sa ajunga, poate, la guvernare si sa-si puna in aplicare programul.

- Pentru ca sint dezgustat de modul in care se face politica in tara asta, vreau ca politicienii sa inteleaga ca trebuie sa slujeasca interesul public si nu pe cel personal si atunci voi da un vot alb, tradus intr-un vot de protest.

- Pentru ca vreau sa contez, sa-mi exprim parerea din patru in patru ani. Tacerea mea ar putea face alte voci prea puternice, cu care eu n-as fi de acord.

Si daca nu v-ati regasit in cele expuse aici, poate va gasiti alte motive, suficient de puternice sa va faca sa mergeti la vot duminica, 30 noiembrie 2008.


Gabriela Obodariu, presedinte APD Club Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.