Jurnalism cetatenesc

Ce va mai ramine?

Ziarul de Vrancea
4 nov 2008 705 vizualizări
Am intilnit destule gauri negre ¦

Tot in zadar buticuri, blocuri, sonde"¦ (Am intilnit si gauri mai roscate, am intilnit insa si gauri blonde). Si-o spun mai cu sfiala, sfiala se-ntimpla-n fiecare, dar n-am sa dau la nimeni socoteala ca gauri negre sint si prin buzunare"¦ Le stie fiecare cum le stie, unii le simt indiferent de rele; indiferent cum stau ei pe felie, sint gauri negre si prin portofele. "Cosmonautii duca-se in Luna", a spus un domn cu multe gauri triste, dar nu a spus cit are el pe luna si cite lacrimi are in batiste"¦ Exista gauri pina si-n inele de fier forjat intruchipat in brose, dar eu le stiu (cu toate ale mele) cind nu prea am ce pune in sacose. Americanii, rusii, musulmanii, toti au probleme cu aceste gauri, dar, Doamne, ne vor trece pe rind anii si pruncii nostri deveni-vor gauri. Ne trece vremea, glasul si ispita: se schimba frontiere, generatii, miine "" poimiine s-o scumpi si pita si-n spatiu vor rima degeneratii. Nu mi-e de infinit nici de-o culoare (caci am probleme cu aceasta soarta pe care am trait-o cu candoare si astazi mi se pare ca e moarta. Ramina azi! Ramina cu sperante, cu idealuri puse-n insectare, pentru ca-n inimi sint prea multe gloante si nu se stie care e pe care"¦ Ramina azi! Ramina cu surisul care ar vrea hlizind sa ne amine, numai sa nu cumva ramina risul si intrebarea: Ce va mai ramine? Surisul Hiroshimei a fost trist (Istoria e cint de cucuvele) si ca-ntr-un film de groaza, fantezist, se sting destui in zgomot de manele"¦ Am traversat razboaie mondiale, desi nu au patruns prin viata mea, dar ce-i mai trist e ca-n viitorime, frunze si flori noi nu vom mai avea"¦ Nu vom avea hectare de padure pe care azi le haituiesc toti hotii, cu suflete de aur sau mai dure, vom fi, desigur, spulberati cu totii. Am intilnit destule gauri negre"¦"



Viorel Munteanu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.