Jurnalism cetatenesc

Scrisoare deschisa catre un tînar

Ziarul de Vrancea
17 oct 2008 557 vizualizări
In editia de astazi va prezentam volumul Scrisoare deschisa catre un tînar de Andre Maurois, aparut la Editura Niculescu, 2008. Bedros Horasangian recomanda in rindurile un frumos si util îndreptar practic. Nu putem decit sa va indemnam sa rasfoiti cu interes paginile acestuia.

Mic manual de trait frumos, nu doar bine


Cind esti convins ca nimeni nu te mai poate convinge de nimic nou, iata ca evidentele ne contrazic. Cind credem ca noi, romanii, suntem buricul pamintului, exaltati dupa o strasnica betie sau o partida de sex, in sfirsit reusita, ne lovim cu capul de prag, incepem sa cugetam iar, eventual pe filiera "Ai dracului ungurii astia!". Greu de admis ca mai putem invata ceva de la cineva. Si totusi. Iata ca avem la indemina, sub semnul surprizei totale - cine s-ar fi asteptat ca toate cele 5 echipe romanesti angajate in cupa UEFA sa fie eliminate in corpore! - o carte minunata a unui autor francez, clasic la ei, demodat la noi, numit Andre Maurois. Volumul surpriza si pentru noi - care tot credem ca le stim pe toate - fals, nu stim mai nimic! - se numeste "Scrisoare deschisa catre un tinar" (Editura Niculescu, 2008, traducerea, cursiva si fluenta, Mihaela Niculescu). O carte scrisa la optzeci de ani, unde, cu calm, rabdare si o buna intelegere a vietii, ni se livreaza ceva extrem de important: bucuria de a trai! încrederea in fortele proprii si sansa fiecaruia dintre noi sa traim frumos. Andre Maurois, care era cunoscut ca fin psiholog, se dovedeste acum si un intelept pe masura. Sunt sugestii si recomandari practice, general valabile, despre bani si casatorie, credinta si timp liber, politica si femei, si nu in ultimul rind despre faptul de a scrie. Care salveaza pe multi de multe necazuri. Pina si o banala scrisoare devine uneori un colac de salvare. Pe linga toate celelalte. De neocolit acest frumos si util indreptar practic. Chiar si pentru cei trecuti de prima tinerete. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.