Jurnalism cetatenesc

Unde este supradeclararea?

Ziarul de Vrancea
25 aug 2008 609 vizualizări
"Sintem scirbiti (acesta este cuvintul potrivit) de felul cum se lucreaza la APIA."

"Am citit un articol in Ziarul de Vrancea cum ca APIA taie subventiile la tarani. Sintem scirbiti (acesta este cuvintul potrivit) de felul cum se lucreaza la APIA. U.E. aloca fonduri pentru dezvoltarea agriculturii romanesti si functionarii nostri nu mai stiu cum sa opreasca aceste fonduri sa ajunga la tarani. La Valea Sarii, la multi cetateni s-a taiat subventia pe motiv de supradeclarare. Daca am dus adeverinta de la primarie ca detin acest pamint, platesc impozit pentru el - unde este supradeclararea? Este adevarat, taranul nu stie sa se orienteze corect pe harta (poate de multe ori si cei de la APIA ii duc in eroare), dar de ce nu se merge la fata locului sa se vada unde este terenul si cine-l munceste. Agricultura, domnilor de la APIA, nu se face in birou, ci pe teren (ca asa v-ati laudat prin pliantele care le-ati trimis la cetateni, ca veti face controale pe teren). Unde este controlul? Stau oamenii la usa dvs. si pierd timpul, ca pina la iarna sa fie sanctionati si pe urmatorii ani. Asta este agricultura romaneasca care nu se va dezvolta niciodata in felul acesta, iar taranii vor fi din ce in ce mai saraci, caci subventia este luata de cei care nu au animale si pamintul il lasa pirloaga."


Un grup de tarani din com. Valea Sarii


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.