Jurnalism cetatenesc

Scrisoare deschisa adresata d-lui Primar Decebal Bacinschi

Ziarul de Vrancea
19 aug 2008 1044 vizualizări
"In urma cu mai bine de trei ani am adus la cunostinta dvs. si Consiliului Local Focsani trei probleme de interes public si anume:

"a. Grave probleme tehnico-economice din activitatea ENET,

b. Falsul proces CUP "" ENET,

c.Calcularea gresita a pretului la mc de apa livrat de CUP.

Cum pentru dvs. si dl. Oprisan focsanenii sint pe primul loc, s-a procedat in consecinta si s-a cautat rezolvarea acestor probleme de interes public prin reducerea mea la tacere, folosindu-se metode specifice «Provinciei Europene Vrancea», dintre care unele au depasit cu mult limita bunului simt. Care este situatia in prezent?

a. ENET-ul este in faliment. In urma cu ceva timp, din dispozitia dvs., problemele tehnico-economice de la ENET le-am abordat intr-o discutie cu d-na Petronie si dl. viceprimar Nistoroiu. Cum d-na ing. Petronie s-a plictisit de moarte, ca urmare a acelei discutii, deoarece nu prea intelegea nimic din ceea ce spuneam eu, am concluzionat: «odata cu finalizarea contorizarii, daca nu se va schimba urgent mentalitatea de la ENET, ENET-ul va falimenta». Trist este ca si acum, cind «a ajuns cutitul la os» se organizeaza bascalii, asa cum a fost sedinta CL Focsani din data de 05.08.2008, unde un asa zis profesor universitar a afirmat: «desi consumurile specifice au crescut, randamentul la ENET a crescut».


Nu s-a rasturnat caruta cu prosti la Focsani


Intr-o discutie particulara cu acel profesor, am incercat sa-l conving ca nu s-a rasturnat caruta cu prosti la Focsani, chiar daca nici un consilier nu a avut replica la aberatia spusa, ceea ce spune multe. Despre studiul votat in sedinta CL Focsani din data de 05.08.2008 va pot spune ca are anumite aspecte teoretice, tratate corect, dar si foarte multa maculatura. Intrebarile legate de acest studiu sint:

1. De ce ultimele date economice privind activitatea ENET sint din luna septembrie 2007?

2.De ce studiul este semnat numai de dvs. si dl. Corhana?

b. In ceea ce priveste falsul proces CUP "" ENET, din raportul de activitate a ENET nr. 10459/20.06.08, pag. 5, rezulta ca valoarea litigiului dintre CUP si ENET a crescut de la 7.761.147,00 lei la data de 31.12.2006 la 10.261.379,72 lei la data de 31.12.2007. Pentru acesti bani pierduti de focsaneni, conform Legii administratiei publice, dl. Primar este principalul vinovat. «Daca acesti bani vi s-ar imputa, cred ca altfel ati pune focsanenii pe primul loc!».

c. Este remarcabila grija avuta de dl. Primar fata de focsaneni, deoarece a facut toate eforturile sa fie avizat in CL Focsani auditul Trus, din care rezulta ca 1,3 este egal cu 2,5. Cum la mijloc este vorba de foarte multi bani incasati ilegal de la cei despre care pretindeti ca sint pe primul loc si, desi justitia impartiala din Romania in general si, din Vrancea in special, este de partea celui puternic, va asigur ca voi face tot posibilul sa «rup pisica».


Primaria sa nu fie o conducere «dalmatiana»


Nu poate trece neobservata grija pe care anumite persoane o au ca la Primaria Focsani sa nu fie o conducere «dalmatiana» din punct de vedere politic, aspect care cred ca va si reusi. Din pacate, aceasta reusita nu cred ca va rezolva si problema energetica a focsanenilor, cu toate ca, in urma cu ceva timp, ziarul «Monitorul de Vrancea» titra pe prima pagina ca dl. Oprisan si specialistii in probleme energetice de la CJ Vrancea vor rezolva la Potenza, in Italia, problemele energetice ale judetului Vrancea. In calitatea mea de beneficiar al serviciilor ENET imi permit sa va intreb, daca acum, cind ENET-ul este in faliment, datorita incompetentei AGA-manilor pusi pe criterii politice, a incompetentei manageriale a conducerii ENET si a indiferentei dvs., ce veti pune la iarna in locul ENET-ului?"


Cu respect, Ulise Grosu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739422 zile, 18 ore, 44 minute, 49 secunde
Intr-adevar, Ulise Grosu semnaleaza de ani buni aceste abuzuri si (mai ales) furturi din buzunarele focsanenilor. Desi campania electorala a PSD (nu ca alte partide ar fi mai presus sau mai onorabile citeste integral
, acum 739422 zile, 18 ore, 44 minute, 49 secunde
Auzind de procesele si de "eroismele" lui Grosu impotriva primariei m-am lasat si eu dus de val si am devenit admirator si chiar sustinator al lui Grosu intr-ale politicii, pentru ca fiecare cetatean citeste integral
, acum 739422 zile, 18 ore, 44 minute, 49 secunde
Nu am primit nici o oferta de a candida pe un loc eligibil de consilier de la nici un partid. In aceste conditii cine este prost Domnule DB, cine se ia dupa carul cu citeste integral
, acum 739422 zile, 18 ore, 44 minute, 49 secunde
Ma rog, daca zici dumneata ca n-ai primit desi eu stiu ca ai primit dar ai refuzat c-ai vrut sa candidezi singur. Or fi mintit unii, dar tare nu cred. Mai bine iti scormonesti memoria. Problema citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.