Jurnalism cetatenesc

Biruinta unei iubiri. Pagini de corespondenta

Ziarul de Vrancea
30 apr 2008 844 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea "Biruinta unei iubiri. Pagini de corespondenta", de Dinu Pillat si Nelly Pillat, avind cuvintul inainte de H.R. Patapievici. Cartea a aparut la Editura Humanitas, 2008. Bedros Horasangian recomanda, in rindurile de mai o teribila marturie despre forta iubirii. Nu putem decit sa va uram lectura placuta!

O dragoste exemplara


O teribila marturie despre forta iubirii in fata netrebniciilor si mizeriilor istoriei este si acest volum de corespondenta dintre scriitorul Dinu Pillat si cea care i-a fost ferventa iubita si devotata sotie, Cornelia Filipescu. Putin cunoscut astazi, fiul delicatului poet Ion Pillat, un remarcabil prozator, sa amintim doar excelentele sale romane “Moartea cotidiana” si “Tinerete ciudata”, si un excelent eseist si istoric literar, Dinu Pillat revine in actualitate prin acest „roman epistolar” alcatuit prin osirdia dnei Monica Pillat-Saulescu. Care a reusit sa aglutineze alaturi de paginile de corespondenta si fotografii, facsimile si alte documente de arhiva care intregesc nu doar profilul protagonistilor, ci dau contur si unei epoci. Intelectual de prima mina, cu un destin fracturat prin instaurarea regimului comunist in Romania si implicarea lui intr-un rasunator proces politic, Dinu Pillat se revanseaza si prin aceste emotionante confesiuni impotriva propriului destin. Se releva nu doar sensibilitatea unui om de vasta cultura, dar si taria lui sufleteasca de a depasi si ridica peste dramele contingentului. H.R.Patapievici pune accentele cuvenite si subliniaza extrem de pertinent personalitatea nu doar a unui important scriitor, ci si a unui adevarat caracter. Este evident ca astfel de carti si astfel de oameni ne ajuta sa traim mai frumos. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.