Jurnalism cetatenesc

Omul Modern

Ziarul de Vrancea
9 apr 2008 1132 vizualizări
«Un om cu un imens abdomen, dar fara cap si inima» nu este portretul unui extraterestru din filmele SF, ci imaginea din oglinda a omului modern, care formeaza societatea din care ne tragem.

"Avem inima, dar am otravit-o cu colesterol, avem cap, dar ratiunea care ne-a scos din rindul animalelor uneori lipseste cu desavirsire, ori a fi rational doar pentru tine insuti ar spune si o maimuta ca e bine, asa numitul instinct de auto-conservare si supravietuire. Dar din pacate, ne limitam din ce in ce mai mult la lucrurile simple ale vietii. Ne distram ascultind melodii in care se vorbeste de bani, femei si omniprezentul dusman, emisiuni talk-show, care se transforma in telenovele, facind dintr-o femeie disparuta o vedeta nationala. Acceptam oameni inculti sa ne reprezinte tara, crezind ca daca ii ignoram, vor disparea. Promovam mentalitatea de turma si alegem liderul dupa calitatile sale care le depasesc pe ale noastre, «cel mai prost dintre cei prosti» si ne minunam de ce evolutia societatii, a masei de oameni care constituie o tara, nu are loc. Iubim nu viata in sine, ci partile care unora le da iluzia de adrenalina. Incercam neincetat sa impresionam prin parvenitism si snobism, uitind ca singurul lucru care ar face viata mai simpla tuturor e sa fii tu insuti si sa incerci sa te autoeduci. Nu iubim o persoana pentru ce este, ci pentru ce are si ne-ar putea folosi si noua, fara macar sa multumim. Astfel, nu mai iubim deloc. La unii, aroganta tine loc de maretie, neomenia de fermitate si viclenia de spirit. Lasam pe altii sa gindeasca in locul nostru. Dar i-am lasa sa manince in locul nostru? Ma indoiesc. Ca om modern, instinctul de supravietuire intrece si cea mai mica farima de altruism. Violenta devine o scuza pentru lipsa de sobrietate si rationament logic, formind un ultim refugiu al incompetentei. Astfel, adevaratii ignoranti sint cei care vad ceva in neregula, care se impotrivesc, ca o ultima fortareata a virtutilor si principiilor, dar care inconjurata din toate partile, in timp, ajunge a se narui."


Paul Tataru

elev, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu"

www.paulcemk.wordpress.com


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.