Jurnalism cetatenesc

Bibliofagia: Tot romănul - frate cu codrul si cu vinul!

Ziarul de Vrancea
5 apr 2008 681 vizualizări
In editia de astazi va prezentam cartea lui Dan Siviu Boerescu, "Ghidul vinurilor 2008", aparuta la Editura TREI, 2008. Bedros Horasangian recomanda, in rindurile de mai jos, o carte utila si interesanta. Nu putem decit sa va uram lectura placuta!

O carte extrem de utila, nu doar bautorilor de ambe sexe si diferite virste, se dovedeste recent editatul, erudit-amuzantul "Ghid al vinurilor 2008". Ce apare sub semnatura unui mai nou cunoscator al domeniului, dintr-un vechi cimp de asidua activitate pe meleagurile stramosesti. L-am numit pe criticul literar Dan-Silviu Boerescu, dedat la expertiza si in zona erotismului, fiind de mulÃi ani si editorul local al faimoasei "Playboy" Elegantul volumel, elegant tiparit, face putina ordine, acolo unde ni se pare noua ca stim bine totul deja. Nu e asa. Bauturile au si ele dichisul si rostul lor. Un pahar de vin bun intreÃine cheful de sporovaiala, un pahar de vin potrivit la un anume fel de mincare inteteste apetitul de prieteneala. Ca sa nu fie doar o simpla betiveala. Romanul a fost om de "spriÃ", tuica si palinca fiind adiacente muncilor grele: mina, coasa, nunta si botezul. Un bun manual de orientare in domeniu acest ghid. Vinul potrivit, in functie de producator, podgorie si regiune, grad de alcool si calitati se poate asocia lesne cu virtutile gastronomice, dar si cu diversele povesti si snoave pe care le propune, dezinhibat, autorul. Iar o poveste frumoasa face cit un clondir de vin bun. Bine dozate, informatiile strict tehnico-istorice legate de vinuri sint armonios asezonate cu limbajul savuros, cu arome si parfumuri de multiple feluri. O carte pentru toata lumea, bautori sau mai ales, vajnici cititori.


Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.