Bibliofagia: Tot romănul - frate cu codrul si cu vinul!
O carte extrem de utila, nu doar bautorilor de ambe sexe si diferite virste, se dovedeste recent editatul, erudit-amuzantul "Ghid al vinurilor 2008". Ce apare sub semnatura unui mai nou cunoscator al domeniului, dintr-un vechi cimp de asidua activitate pe meleagurile stramosesti. L-am numit pe criticul literar Dan-Silviu Boerescu, dedat la expertiza si in zona erotismului, fiind de mulÃi ani si editorul local al faimoasei "Playboy" Elegantul volumel, elegant tiparit, face putina ordine, acolo unde ni se pare noua ca stim bine totul deja. Nu e asa. Bauturile au si ele dichisul si rostul lor. Un pahar de vin bun intreÃine cheful de sporovaiala, un pahar de vin potrivit la un anume fel de mincare inteteste apetitul de prieteneala. Ca sa nu fie doar o simpla betiveala. Romanul a fost om de "spriÃ", tuica si palinca fiind adiacente muncilor grele: mina, coasa, nunta si botezul. Un bun manual de orientare in domeniu acest ghid. Vinul potrivit, in functie de producator, podgorie si regiune, grad de alcool si calitati se poate asocia lesne cu virtutile gastronomice, dar si cu diversele povesti si snoave pe care le propune, dezinhibat, autorul. Iar o poveste frumoasa face cit un clondir de vin bun. Bine dozate, informatiile strict tehnico-istorice legate de vinuri sint armonios asezonate cu limbajul savuros, cu arome si parfumuri de multiple feluri. O carte pentru toata lumea, bautori sau mai ales, vajnici cititori.
Bedros Horasangian