Jurnalism cetatenesc

Esenta realizarii de sine - întelepciunea lui Paramhasa Yogananda

Ziarul de Vrancea
27 feb 2008 588 vizualizări
Astazi va prezentam "Esenta realizarii de sine - întelepciunea lui Paramhasa Yogananda", înregistrata si compilata de catre discipolul lui Paramhansa Yogananda, Swami Kriyananda, aparut la Pro Editura si Tipografie, 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Bedros Horasangian. Lectura placuta!

"«Sa traiti bine!» Si frumos, daca se poate"


"Esenta realizarii de sine - întelepciunea lui Paramhasa Yogananda" este o carte de inteleptire si meditatie, despre viata si moarte, destinul omului si al lumii in care traieste. Spiritualitatea indiana si extrem orientala nu mai este o mare necunoscuta, precum in vremurile cind Mircea Eliade isi dadea doctoratul si nu prea existau specialisti in Romania ca sa-i evalueze munca tenace si eruditia risipita cu darnicie. Avem astazi numeroase carti din aceasta zona de mare interes prin toata lumea, cind fiecare fiinta cauta o forma de reculegere si gasire de sine. "Esenta realizarii de sine", inregistrata si compilata de catre discipolul lui Paramhansa Yogananda, Swami Kriyananda - in sfirsit gasim si nume mai complicate decit Bedros Horasangian... - da masura cautarilor in jurul adevarului, sufletului, visului si Karmei, nevoia de yoga, dar si a unui Dumnezeu, in buna traditie a filozofiei si spiritualitatii indiene. într-o lume supertehnologizata eul personal si viata launtrica devin agresate din toate partile. înteleptii Orientului si Extremului Orient ne trag de mineca deseori prin meditatiile lor ca sa nu o luam razna cu totul. Se poate trai frumos si fara televizor, se poate trai bine si fara Traian Basescu. Avem nevoie de astfel de carti ca de marirea pensiilor, avem o stringenta nevoie de bucurii spirituale, nu doar de liste lungi la casele de la mall-uri. Cu putina chibzuinta si mai multa minte ne putem impaca si cu cei din jur si cu noi insine. Bedros Horasangian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.