Jurnalism cetatenesc

Deranj la Casa Alba

Ziarul de Vrancea
31 oct 2007 623 vizualizări
Astazi va prezentam romanul "Deranj la Casa Alba", de Cristopher Buckley, aparut la Editura Humanitas 2007, sub semnatura scriitorului si eseistului Paul Cernat. Lectura placuta!

Aventuri cu presedintele SUA


Scriitor, editor la Forbes, fost consilier in administratiile republicane ale SUA, Christopher Buckley e un autor deja cunoscut publicului romanesc prin cele citeva volume satirice: "Fumatul strict permis", "Nu te porti asa cu Prima Doamna" si "Florence a Arabiei" aparute la Humanitas. Tot aici, in Colectia "Risul lumii", a vazut de curind lumina tiparului o noua carte, "Deranj la Casa Alba" (traducere de Ruxandra Popu), in care talentul de comediograf acid al autorului se desfasoara, ca de obicei, la cote ridicate de haz. Specializat in political fictions joviale si picante, de o verva invecinata cu absurdul, portretist viguros, Buckley ne propune un roman al dificultatii transferului de putere de la o administratie americana la alta. Presedintele ales Thomas N. Tucker (alias TNT!) isi incepe mandatul cu un refuz al predecesorului de a elibera resedinta, dupa care, problemele de familie - care mai de care mai penibile - ii dau peste cap viata personala, afectind grav politica tarii aflata in razboi cu"¦ Bermudele! Inclusiv viata si faptele presedintelui sint relatate, suficient, de un consilier englez inchipuit, iar efectele in planul imaginii sint lesne de imaginat"¦ "Deranj la Casa Alba": o irezistibila comedie a puterii in stil american. Paul Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.