Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Supă de pui cu varză şi mere

Ziarul de Vrancea
6 ian 2014 630 vizualizări
Vă prezentăm o reţetă de inspiraţie germană care îmbină texturi diferite din care rezultă o supă foarte gustoasă Ingrediente: sare, piper, 1 lingură oţet, 350g mere (Granny Smith) feliate, 220g cartof tocat cubuleţe, 1kg varză tocată, 2 jumătăţi piept pui gătit, tăiate faşii, 1,2 litri supă concentrată de pui, 100g carnaţi de pui, 3 cătei usturoi zdrobiţi, 200g ţelină tocată cubuleţe, 250g morcovi tocaţi cubuleţe, 1 lingură ulei de măsline, 200g ceapă tocată, 1/2 linguriţă seminţe fenicul, 2 linguriţe seminţe chimen.

Mod de preparare: Prăjeşte seminţele de chimen şi fenicul într-o tigaie, pe foc mediu, pentru 2 minute. Macină-le într-un mojar cat sunt fierbinţi. Încinge uleiul într-un ceaun la foc mediu. Căleşte timp de 6 minute ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul. Adaugă carnaţul feliat şi mai găteşte un minut. Pune şi condimentele măcinate şi amestecă bine.Toarnă supa concentrată de pui în ceaun şi adaugă cartofii. Lasă să dea în clocot, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute. Adaugă varza, faşiile de piept de pui, merele, oţetul, sare şi piper, dă focul mai mare şi mai lasă să dea în cateva clocote. Supa se serveşte fierbinte.
SURSA: www.foodstory.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.