Ultima oră

Fostul şef al ITRSV Focşani, Alexandru Lefter, condamnat la cinci ani de închisoare

Ziarul de Vrancea
28 iun 2018 4052 vizualizări

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti s-au pronunţat joi în dosarul retrocedării ilegale a 5,000 de hectare de pădure la Gura Teghii, în care printre inculpaţi s-au aflat doi foşti prefecţi de Buzău, un avocat, un fost judecător, dar şi un fost sef al ITRSV Focşani.

Citiți și:Lefter cerea şpaga la hectar pentru semnătură şi ştampilaITRSV-ului;

Fostul şef al ITRSV Focşani a fost trimis în judecată;

Alexandru Lefter este judecat pentru luare de mită la Ploieşti

Conform sentinţei dictate de judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti, fostul prefect de Buzău Paul Beganu a fost condamnat la 9 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, iar Maria Buleandră, de asemenea fost prefect de Buzău, a primit cinci ani şi şase luni, tot cu executare.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a primit  zece ani şi opt luni de detenţie, iar un fost şef de la ITRSV Focşani a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Avocatul Vasile Mihai Cosmin a primit o condamnare la cinci ani de închisoare, Ion Irimia, fost lucrător la Direcţia Silvică Buzău, a primit o condamnare de cinci ani şi jumătate, în timp ce fostul judecător de la Pătârlagele Neculae Toader a fost condamnat la şase ani si şase luni. Totodată, fostul jurist al Prefecturii Ştefan Feraru a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare, iar fostul secretar al Primăriei Gura Teghii, Iuliana Panaete, a primit patru ani de închisoare  cu executare.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de judecată a dispus confiscarea de la inculpaţii din acest dosar a sumelor totale de 4.621.000 de euro şi peste 1.690.000 de lei.

În plus, judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de statul român prin Ministerul finanţelor publice şi a dispus că şase dintre inculpaţi să plătească statului peste 21,7 milioane de euro. De asemenea, în dosar s-a constituit parte civilă şi Regia naţională a pădurilor Romsilva care, conform aceleiaşi sentinţe, trebuie să primească peste cinci milioane de lei de la unii dintre inculpaţi.

Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În total, în acest dosar, au fost trimise în judecată 12 persoane.

Sursa:.news.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.