Ultima oră

Reţeta zilei: Gogoşari în oţet

Ziarul de Vrancea
13 oct 2013 1390 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă delicioasă de murături numai bune de asezonat la mesele din perioada de iarnă Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi în sferturi sau jumătăţi, 500 gr. zahăr, 100 gr sare, 1 kg oţet, foi de dafin, boabe de muştar, boabe de piper, crenguţe de vişin.

Mod de preparare:
1. Se spală gogoşariişsi se şterg. Se taie jumătăţi dacă sunt mai mici, sau sferturi dacă sunt mai mari.
2. Într-un vas mare punem gogoşarii, adăugăm peste ei zahărul, sarea, oţetul, foile de dafin, piperul boabe şi muştarul boabe. Se lasă 24 de ore la macerat să-şi lase zeamă. Din cand în cand mestecăm în ei să se topească zahărul.
3. A doua zi se pun în borcane, se adaugă peste ei zeama lăsată, cu tot cu boabele de muştar şi piper. Se pun deasupra rămurele de vişin, curăţate, apoi capacele şi se depozitează în cămară. Sunt delicioşi şi crocanţi, nu se înmoaie.
Timp de preparare: sub 30 minute minute
sursă: retete.flu.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.