Ultima oră

Florăresele din judeţ, amendate de Protecţia Consumatorilor

Sorin Tudose
19 sep 2013 1401 vizualizări
în plus, comisarii oferă sfaturi de îngrijire a plantelor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat o campanie de verificare a comercianţilor de flori, plantelor de apartament şi de grădină. Doar trei din cei 14 operatori economici verificaţi au fost găsiţi în regulă, restul avand abateri mai mici sau mai mari. Astfel, au fost verificate produse în valoare de 21.675 lei, în jur de o treime avand diverse abateri de la prevederile privind protecţia consumatorilor. În urma controalelor s-au dispus măsuri de oprire temporară de la vanzare a florilor şi plantelor de apartament cu abateri de etichetare, în valoare totală de 2.880 lei şi s-au aplicat şase avertismente şi şapte amenzi contravenţionale, în valoare de 6.200 lei. Lipsa informaţiilor cu privire la recomandări de îngrijire şi păstrare a florilor la buchet, recomandări de plantare şi întreţinere sunt abaterile cel mai des întalnite la florari. De asemenea, neafişarea într-un mod echivoc a preţurilor practicate la florării a fost o altă neregulă găsită de comisari. “Vânzătorii sunt obligaţi să pună la dispoziţia consumatorilor toate informaţiile necesare. De exemplu, este important să se ştie că formarea bacteriilor poate fi prevenită prin îndepărtarea frunzelor care sunt sub nivelul apei sau că tijele florilor trebuie tăiate cu un cuţit ascuţit, nu cu foarfeca sau prin rupere, şi numai sub apă. Astfel, florile vor supravieţui mai mult timp. La fel de importante sunt informaţiile privind plantele la ghiveci, unde este foarte important tipul de pământ, dacă este necesară replantarea şi altele”, spun comisarii de la Protecţia Consumatorilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.