Ultima oră

Turul Vrancei: S-a modificat valabilitatea paşaportului

Ziarul de Vrancea
21 aug 2013 1042 vizualizări
Schimbarea varstei de amprentare a minorului de la 6 la 12 ani a modificat valabilitatea paşaportului, ca urmare a aplicării de la 12 august a prevederilor Legii 175/2006

Pentru persoanele care nu au împlinit varsta de 12 ani, paşaportul electronic simplu are valabilitatea de trei ani, iar preţul este de 244 lei, inclusiv TVA. În cazul persoanelor cu varsta peste 12 ani, paşaportul electronic simplu are valabilitatea de cinci ani, preţul fiind de 270 lei, cu TVA. „Pentru toate situaţiile în care la data plăţii contravalorii blanchetelor paşapoartelor electronice simple (270 lei) solicitantul se încadra la condiţiile de eliberare a unui paşaport electronic cu valabilitate 5 ani, iar ulterior după data de 12.08.2013 (inclusiv), la data cererii, se încadrează la condiţiile pentru eliberarea unui paşaport electronic cu valabilitate 3 ani, Compania Naţională „Imprimeria Naţională” SA va proceda la restituirea diferenţei de 26 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea. (M. B.)

 

Soveja, singura primărie fără site web

Primăria Soveja, localitate despre care se spune că are cel mai curat aer din ţară, nu are nici la acest moment un site care să ofere celor interesaţi informaţii despre acestă comună-staţiune. Poate că prezentarea pe internet nu este întotdeauna importantă pentru o localitate din mediul rural, dar Soveja păstrează încă amintirea renumelui de “cea mai ozonată staţiune din Romania”, aşa cum era cunoscută pe vremea regimului comunist, cand aici veneau să se trateze mii şi mii de oameni de diferite afecţiuni. Poate în aceste condiţii un site despre localitate ar fi fost important, mai ales că unul dintre obiectivele primarului ales în funcţie anul trecut, Costică Ciolan, a fost chiar readucerea staţiunii la gloria de odinioară. Soveja este singura primărie care nu are site, însă şi cele care sunt în prezent pe net nu oferă decat informaţii parţiale şi neactualizate. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.