Ultima oră

Turul Vrancei: Donaţii de la un ONG din Belgia pentru Spitalul Dumbrăveni

Ziarul de Vrancea
7 aug 2013 1009 vizualizări
Donaţii pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Preşedintele ONG-ului Euromania VZW din oraşul Peer, Belgia, Leurs Roger, a fost ieri la Spitalul Dumbrăveni pentru a face o donaţie.

Spitalul a primit astfel tablă pentru reamenajările care urmează să fie făcute în unitate, dar şi linoleum antibacterian. “Mulţumim pentru această donaţie şi sperăm ca şi în viitor relaţiile noastre de colaborare să continue”, spune Costel Negoescu, managerul de la Dumbrăveni. ONG-ul, care a ajuns în Dumbrăveni prin intermediul fostul primar Ionel Strambei, a mers şi la şcoala generală din localitate unde au fost donate aviziere şi table magnetice. (R. M.)

Rejudecare amanată în dosarul Jitea

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au amanat pentru vineri judecarea cauzei în care omul de afaceri Liviu Jitea a solicitat liberarea pe cauţiune. Magistraţii au decis amanarea cauzei pentru lipsa dosarului de urmărire penală, aflat cel mai probabil la procurorii DIICOT Galaţi în vederea finalizării rechizitoriului. Cererea a fost iniţial soluţionată tot de tribunal pe 29 iulie, ca inadmisibilă, după care, în recurs, pe 5 august, Curtea de Apel, a admis recursul şi a trimis cauza în rejudecare la aceeaşi instanţă. Tot la începutul acestei luni, Curtea de Apel a respins şi recursul declarat de Liviu Jitea şi de Raluca Milea la decizia de prelungire a măsurii arestului preventiv cu 30 zile a celor doi. De la momentul la care a fost arestat pe 9 martie, omul de afaceri focşănean a solicitat de două ori liberarea sa condiţionată pe cauţiune şi în mai multe randuri liberare provizorie sub control judiciar. Pană în prezent, aceste cereri au fost respinse. (G. S.)

Talharii de la Vulturu răman în arest

Tribunalul Vrancea a respins ieri ca nefondat recursul declarat de cei cinci tineri care, în seara zilei de 2 august, l-au talhărit pe Marian P., de 54 de ani, din localitate, de suma de 4.000 lei. Judecătoria Focşani a dispus arestarea preventivă pe 29 de zile a lui Ciprian Bărbunţoiu, Petru Susanu, Iancu Bărbunţoiu, Marius Sorin Dogaru şi George Mihalcea. Conform poliţiştilor, cei patru tineri, cu varste cuprinse între 17 şi 22 de ani, au intrat în locuinţa unei persoane plecate din ţară, unde victima se afla singur. Cei patru au forţat un geam, i-au pulverizat spray paralizant în faţă lui Marian P., l-au lovit de mai multe ori şi i-au luat din buzunarul unei geci 4.000 lei, după care au dispărut. Autorii au fost identificaţi la scurtă vreme. Ciprian Bărbunţoiu a fost cel care, după ce a băut bine cu victima, a aflat că acesta vanduse un teren agricol şi, în urma acestei tranzacţii, avea asupra sa o sumă mai mare de bani. Cei patru sunt cercetaţi pentru violare de domiciliu şi talhărie. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.