Ultima oră

Marian Lungu a fost instalat şef interimar la Finanţe

Ziarul de Vrancea
5 aug 2013 2658 vizualizări
Angajaţii instituţiei au început să primească preavize pentru posturile supuse reorganizării.Laurenţiu Ţigăeru Roşca, preşedinte PNL Focşani, explică faptul că postul de şef la Finanţe aparţine, conform protocolului politic, celor de la PSD



Marian Lungu a fost pus în funcţie la conducerea Administraţiei Financiare, noua instituţie care conduce Finanţele în Vrancea. Instalarea acestuia s-a făcut la prima ora a dimineţii, în prezenţa prefectului Cătălin Kanty Popescu şi a subprefectului Cristi Misăilă, care a lucrat în instituţie în urmă cu mai mulţi ani. În faţa angajaţilor îngrijoraţi că îşi vor pierde locurile de muncă, prefectul a ţinut un mic discurs. “Din păcate, sunteţi pionari în acest proces de reconstruire a structurilor administraţiei în ideea înfiinţării regiunilor. Nu e un lucru comod, sunt discuţii că ar fi putut să se facă şi altfel. Ceea ce contează este faptul că ministrul Finanţelor a avut curajul să promoveze acest proces de reorganizare. Vă rog să fiţi calmi, relaxaţi, chiar dacă vor rămane cicatrici, traume, emoţii, dar asta e viaţa”, a spus reprezentantul Guvernului. Marian Lungu a venit în Finanţe într-un moment cat se poate de nepotrivit, iar acest lucru s-a văzut la instalare, cand şi-a ros unghiile în timpul cuvantării prefectului. Pe parcursul zilei de astăzi, au început să se dea preavizele angajaţilor Finanţelor intraţi în malaxorul reorganizării. “Acţiunea este în desfăşurare şi s-au emis acele preavize pe Direcţia de Finanţe. Nu ştiu cate persoane sunt în total. Deocamdată, se dau acele preavize, urmand că în termen de şapte zile angajaţii să opteze pentru posturile care li se pun la dispoziţie, aici, la regiune la Galaţi sau la Constanţa, la Antifraudă. Dacă sunt mai multe persoane pe un post se va organiza concurs”, a spus liderul de sindicat Ion Mihalcea. Potrivit prefectului Cătălin Kanty Popescu, astăzi vor fi numiţi în funcţie şi aduncţii lui Marian Lungu, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Deocamdată, nu se ştie care va fi soarta lui Eugen Ciorici, fostul director executiv al Finanţelor.

Protocolul USL dă funcţia de şef la Finanţe celor de la PSD

Postul de şef al Finanţelor revenea în urma negocierilor PSD, astfel încat pierderea funcţiei nu este văzută ca o pierdere de PNL, deşi este una dintre cele mai importante la nivel local. Eugen Ciorici este plecat de săptămana trecută în concediu, în străinătate şi, din cate se pare, încă nu a revenit în ţară. Preşedintele PNL Focşani, deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca a confirmat că şefia de la Finanţe era în portofoliul PSD şi a completat că Eugen Ciorici va rămane o propunere valabilă a liberalilor în cazul în care la Bucureşti s-ar cere ca acesta să ocupe vreo funcţie. Este bine ştiut faptul că Ciorici a fost vicepreşedinte al ANAF, în anii din urmă. “Conform negocierilor, postul a fost al PSD. Probabil domnul Ciorici va ocupa o funcţie de adjunct, nu ştiu să vă spun exact. Domnul Lungu este, totuşi unul dintre profesioniştii de la Finanţe şi o alegere foarte bună. Acum a fost momentul să se aducă structurile în ordine, să se aşeze aşa cum trebuie. PNL Vrancea se bazează în continuare pe domnul Ciorici, e propunerea noastră dacă apare vreo funcţie de demnitate publică, care ar presupune competenţe de acest gen”, ne-a spus Laurenţiu Ţigăeru Roşca. (Iulia CREŢU, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.