Ultima oră

Proiect pentru inventarierea păsărilor din Lunca Siretului

Sorin Tudose
23 mai 2013 2576 vizualizări
în zonă trăiesc mai multe specii de starci

Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice a lansat ieri proiectul “Siretul Verde – crearea sistemului de managament integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului inferior şi ariile protejate suprapuse”. Implementat pană în august 2015 proiectul cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, POS Mediu 2007-2013, axa prioritară 4, se deruluează în arealul suprapus Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică  - LSI ROSPA0071 ce cuprinde judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila şi Bacău. Unul dintre obiectivele proiectului constă în realizarea planului de management integrat pentru Lunca Siretului Inferior, Dunele de Nisip de la Hanul Conachi, Balta Potcoava, Balta Talabasca. De asemenea, se urmăreşte şi informarea şi conştientizarea comunităţilor locale pentru creşterea implicării acestora în promovarea zonei. Proiectul are mai multe grupuri ţintă precum autorităţile publice, asociaţiile de pescari şi vanători sportivi, turiştii etc. “Principalele activităţi în cadrul proiectului sunt inventarierea speciilor de păsări pentru care au fost declarate siturile, precum şi a habitatelor cheie pentru acestea, inventarierea habitatelor de interes comunitar şi a speciilor de plante menţionate în formulare standard ale siturilor Dunele de Nisip de la Hanul Conachi şi Lunca Siretului Inferior. Printre altele se mai urmăreşte elaborarea hărţilor GIS necesare elaborării Planului de Management”, spun reprezentanţii proiectului coordonat de Mariana Gheorghiu. Aria protejată are printre altele mai multe specii de starci. Starci roşii, galbeni, pitici, de noapte, fiecare dintre aceste specii necesitand un regim de conservare special. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.