Ultima oră

VIDEO!!!Au apărut primii miei scumpi în Piaţa Moldovei

Aurelian Ivan
30 apr 2013 2427 vizualizări
Un kilogram de carne de miel se vinde cu 25 de lei

De ieri, carnea de miel se găseşte pe tarabele din Piaţa Moldovei din Focşani. 100 de mese au fost amenajate de Adminsitraţia Pieţelor pentru crescătorii de oi, respectand condiţiile de igienă impuse de veterinari. ”În prima zi au fost aduşi 60 de miei sacrificaţi. Nu sunt probleme”, a spus Elena Şerbu, medicul care supraveghează comerţul cu carne din Piaţa centrală. Deocamdată nu s-a înghesuit nimeni la punctul de sacrificare amenajat de autorităţi în talciocul din Obor. Aici, ieri, la prima oră ar fi trebuit să vină crescătorii cu animale vii, iar focşănenii să îşi poată alege mielul care să fie sacrificat pe loc. Ieri însă nici un animal nu a fost scos la vanzare în acest spaţiu. În Piaţa Moldovei “patronii” de stane îşi aşteptau cumpărătorii. Preţul afişat în prima zi a fost de 25 de lei. “Este prima zi şi am adus mai puţini miei. Nu are lumea bani să cumpere şi oricum toţi o să se îngrămădească în ultimele zile, ca să aibă carne proaspătă de Paşte. Nu o să avem marfă atunci pentru cată cerere o să fie”, spune o ciobăniţă din zona de munte. Un alt crescător se plangea că nu o să îşi scoată cheltuiala. “Plăteşte ciobanul, cumpără furaje ca să hrăneşti animalele iarna şi cand tragi linie scoţi banii ca să o iei de la capat cu cheltuiala. Dar ne-am obişnuit aşa, ce caştigăm reinvestim în oi”, ne-a spus omul. Focşănenii spun că preţul cărnii de miel, ca şi anul trecut, este piperat şi speră să scadă măcar pană la 20 de lei. (A. IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea vedeţi imagini despre acest  subiect


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.