Ultima oră

VIDEO!!! Liber la sacrificarea mieilor în targul din Obor

Aurelian Ivan
29 apr 2013 2303 vizualizări
Autorităţile au “inaugurat” ieri punctul de sacrificare a mieilor din talcioc, dar au amenajat şi 100 de mese pentru vanzare în Piaţa Moldovei.Carnea de miel s-ar putea vinde în piaţă cu 22 - 25 de lei kilogramul

Administraţia Pieţelor Focşani şi Directia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au dat drumul oficial la sacrificarea şi comercializarea mieilor în targul din Obor, cu aproape o săptămană înainte de Paşte. Începand de astăzi şi pană pe data de 5 mai focşănenii pot veni la talcioc pentru a-şi alege pe loc mielul care să fie sacrificat. Autorităţile au amenajat un spaţiu care să îndeplinească toate condiţiile de igienă cerute de lege. “Împreună cu Primăria Focşani şi Administraţia Pieţelor am stabilit să amenăjăm în Obor un punct  pentru sacrificarea şi comercializarea mieilor. Am dorit să fie altceva decat a fost în ultimii ani cand se venea direct cu mieii şi se comercializau gata tăiaţi. Pentru că spaţiul era insuficient în Piaţa Moldovei am ajuns de comun acord să aducem aceşti miei în viu. Fiecare îşi alege animalul şi îi este sacrificat pe loc. Tot în acest punct temporar de sacrificare am stabilit şi un punct sanitar veterinar”, a declarat Necula Botezatu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare. În acelaşi timp, o parte din mieii sacrificaţi vor fi vanduţi direct în Piaţa Moldovei unde Administraţia Pieţelor a amenajat peste 100 de mese. “Producătorii particulari din judeţul Vrancea au toate condiţiile de sacrificare. Îi aşteptăm în Obor”, spune şi directorul Pieţelor, Fane Popa. Taxa pentru o tarabă este de 19 lei, iar taxa sanitar veterinară pentru a primi documentaţia de vanzare este de 10 lei. “Din Obor, după ce sunt verificaţi sanitar veterinar şi marcaţi, mieii sacrificaţi pot fi transportaţi în Piaţa centrală a oraşului ca să fie vanduţi“, a completat Elena Şerbu, medicul veterinar care supraveghează comercializarea cărnii în Piaţa Moldovei. Preţul la care se estimează că va fi vandută carnea de miel anul acesta este cuprins între 22 şi 25 de lei kilogramul. În targul de miei şi-au anunţat prezenţa crescători din zonele limitrofe oraşului Focşani. (Aurelian IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu locul în care vor fi sacrificaţi mieii de Paşte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.