Ultima oră

Poliţia se pregăteşte de “război”

Aurelian Ivan
29 apr 2013 1104 vizualizări
Zonele turistice, cele aglomerate şi lăcaşurile de cult vor fi supravegheate de poliţişti în mini-vacanţa de Paşte

Poliţiştii şi-au pregătit planul de luptă cu infractorii care ar putea da spargeri de sărbători. Zilnic aproape 200 de poliţişti vrânceni cu 62 de maşini din dotare tr vor fi prezenţi în locurile unde se desfăşoară procesiuni religioase, în zonele aglomerate, precum şi în zonele turistice din judeţ. De asemenea, poliţiştii vă recomandă un minim de măsuri de autoprotecţie în următoarele situaţii: Cei care merg la cumpărături în această perioadă trebuie să fie atenţi la geantă, să nu fie aşezată în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Nebuie să aveţi sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ. „În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte: rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile. În noaptea de Înviere, evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase şi nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool. Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei”, se arată în recomandările Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.