Ultima oră

VIDEO!!!!Producţie mare de pungi şi PET-uri pe lanurile de la marginea Focşaniului

Aurelian Ivan
28 apr 2013 2088 vizualizări
Peste 10 hectare de teren arabil sunt poluate cu deşeuri provenite de la rampa de gunoi a oraşului, făcand practic imposibilă cultivarea cu cereale.Localnicii ameninţă că vor bloca drumul de acces al maşinilor de gunoi dacă autorităţile nu vor lua măsuri în cel mai scurt timp

Oamenii din comuna Goleşti, comună limitrofă oraşului, au ajuns la capătul răbdării. Din cauza deşeurilor provenite de la groapa de gunoi a municipiului Focşani, care, oficial, figurează închisă, localnicii nu-şi mai pot ara, îngriji şi cultiva terenurile agricole. Ei spun că şi-au stricat utilajele agricole în încercarea de a lucra pămantul invadat de pungi şi PET-uri aduse de vant de la rampa de gunoi. „Dacă vă uitaţi, peste tot sunt numai pungi, peturi, polistiren de la construcţii şi cate şi mai cate. De ani de zile este această situaţie şi oamenii nu vor să cheltuiască bani pe arat şi semănat şi să nu iasă nimic”, ne-a spus un goleştean care are terenul în apropierea rampei de gunoi. Peste 10 hectare de teren arabil au fost poluate în ultimii ani cu deşeuri provenite de la rampa de gunoi a oraşului, făcand practic imposibilă cultivarea acestora. În plus, oamenii se plang şi că maşinile de mare tonaj care transportă gunoi le distrug casele. „Ne-am săturat de zgomotul şi de trepidaţiile de casă. Cand trec maşinile parcă este cutremur în casă. Nu mai zic de crăpăturile din pereţi care apar”, a completat o femeie care locuieşte pe strada pe care trec maşinile de gunoi. Mai mult, proprietarii de pămant ameninţă că vor bloca drumul de acces al maşinilor de gunoi dacă autorităţile municipale nu vor lua măsuri. Şi asta pentru că, zi de zi, maşinile de tonaj transportă tone de gunoi colectat din Focşani.

Va mai bate vantul pană se va închide groapa

Reprezentantul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu a promis că va lua măsuri. „Deşeurile care sunt împrăştiate pe terenurile adiacente fostei rampe de gunoi a oraşului Focşani vor fi adunate într-o acţiune comună a Gărzii de Mediu şi Primăriei Goleşti. Deocamdată rampa de deşeuri pentru care s-a sistat depozitarea este în procedură de închidere. Pană nu se vor finaliza etapele de licitare, de uniformizare şi acoperire cu strat vegetal, altă soluţie de a stopa împrăştierea deşeurilor din material plastic nu este. Singura soluţie este să grăbim procedura de închidere a acestui depozit şi transformarea lui în zonă verde”, ne-a spus comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Petrică Niţu. Autorităţile focşănene, în administrarea cărora se află groapa de gunoi, au precizat că vor igieniza locul în cel mai scurt timp. După cum se ştie, la integrarea în Uniunea Europeană, autorităţile romane şi-au luat obligaţia de a gestiona deşeurile în mod corespunzător, judeţul Vrancea urmand să aibă o groapă centralizată de gunoi la Haret şi un operator regional care să se ocupe de colectarea şi sortarea deşeurilor. Ultimele gropi de gunoi au ca termen de închidere anul 2017. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre cum se „priduc” pungi şi PET-uri pe terenurile de la Goleşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.