Ultima oră

VIDEO!!!Pagube de peste 14 milioane de lei la ultimele inundaţii

Aurelian Ivan
24 apr 2013 1645 vizualizări
Calculul autorităţilor judeţene a fost prezentat la Prefectură

Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit ieri în şedinţă, unde s-au calculat costurile în urma distrugerilor provocate de precipitaţii în Vrancea, la începutul lunii. Calculul arată că este nevoie de peste 14 milioane de lei, fără TVA,  pentru a remedia stricăciunile. Vorbim de alunecări de teren în Gura Caliţei, care au lăsat familiii fără case, numeroase drumuri judeţene distruse pe porţiuni de sute de metri sau poduri destructurate. ”Vorbim de drumurile judeţene afectate: DJ 204 P pe teritoriul comunei Băleşti, DJ 205 D Năruja-Nereju-Paltin-Brătăceşti, DJ 205 M Năruja-Nistoreşti, podul peste Putna pe DJ 205 B”, a precizat Romeo Iordache, şeful Serviciului de Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean, adăugand că a trimis documentele aferente Prefecturii în speranţa că vor veni ceva bani de la Guvern. Şi aceastea sunt doar o parte din drumurile afectate de precipitaţiile abundente. Sunt şi alte drumuri care aşteaptă să fie analizate, să se facă studii de fezabilitate pentru a intra în reabilitare. În aceeaşi şedinţă, prefectul a atras atenţia că sunt consilii locale cu drumuri şi poduri afectate care nu au trimis la judeţ rapoartele de analiză pentru repararea stricăciunilor provocate de natură. ”Nu suntem pregătiţi cu o evaluare la nivelul autorităţilor localităţilor unde am avut probleme”, a concluzionat Cătălin Kanty Popescu, reprezentantul Guvernului în judeţ. (Aurelian IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imaginid e la acestă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.