Ultima oră

La “vanătoare” de şoferi băuţi

Aurelian Ivan
15 apr 2013 1030 vizualizări
Unul din fiii judecătorului Hărăbor şi-a găsit maşina în şanţ, după ce a fost furată de un petrecăreţ băut şi fără permis

Într-un top al celor mai băuţi şoferi călători prin Vrancea, un bărbat de 51 de ani sfidează legislaţia rutieră. El a reuşit să aibă 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această cifră şi-a adjudecat un record care l-a pus în fruntea celor cărora li s-a întocmit dosar penal în aceste zile. Şoferul, Panait P., din Galaţi, a fost oprit în trafic pe DJ 202 N, în comuna Năneşti. Al doilea în top este un şofer din Focşani, Vasilică B.. La 22 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că a avut o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost prins după ce, din cauza vitezei excesive, a intrat pe contrasens şi s-a izbit cu maşina de un gard. Locul trei în acestă scurtă acţiune a poliţiştilor, care s-a lăsat cu dosare penale, îi aparţine unui şofer din Mărăşeşti. Dănuţ C., de 24 de ani, a fost prins de poliţiştii din Panciu în timp ce conduceea un autoturism cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Şi acest şofer o cam luase pe “ulei”. Testat cu alcoolscop-ul, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tanărul băutor este urmat în top, la mică distanţă, de un alt coleg al şoselelor, ceva mai în varstă. Pe DN 2L, în Campuri, Constantin P. , de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea băut, cu 0,76 mg/l alcool în aerul expirat, a pătruns pe contrasens, lovindu-se de o Dacia staţionată. În autoturism era Ionuţ R., de 19 ani, din Vizantea Livezi. Cei doi şoferi au fost răniţi. Şi pe strada Nicolae Titulescu, din Panciu, poliţiştii l-au depistat pe Costică P., de 61 ani, din Galaţi, în timp ce conducea matrafoxat, el având 0,52 mg/l alcool în aerul expirat.

După distracţie, a luat o maşină şi a ajuns în şanţ

Poliţiştii din Vulturu au fost sesizaţi că pe DJ 204 D se află răsturnat un VW. Maşina aparţine unuia dintre fiii judecătorului Dorel Hărăbor, de la Tribunalul Vrancea. Autoturismul a fost furat de un tânăr de 19 ani din Vulturu. Conform poliţiştilor, tanărul se întorcea de la o petrecere, a văzut maşina şi s-a gandit să facă o “tură” cu ea. Şi cum portiera nu era încuiată, iar cheile erau în autoturism, a plecat la plimbare, numai că a ajuns în şanţ. Tanărul nu are permis de şofer. Mai mult, cele cateva pahare consumate la petrecere l-au dus direct în şanţ. Petrecăreţul -hoţ va trebui să dea explicaţie procurorilor despre ce a vrut să facă. Într-un alt caz, un şofer s-a ales cu dosar penal pentru că a fost oprit pe B-dul Independenţei, din Focşani. Ciprian A., de 23 ani, din localitate, conducea o Toyota, deşi avea permisul de conducere reţinut. (A. IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.