Ultima oră

Bărbat ars de viu astăzi dimineaţă într-un incendiu la Fitioneşti

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 2216 vizualizări
Bărbatul a fost găsit pe podea, semn că a încercat să scape din camera cuprinsă de flăcări u incendiul s-a produs de la jarul căzut din sobă

Un bărbat de 59 ani din satul Holbăneşti, comuna Fitioneşti, şi-a pierdut viaţa ieri dimineaţă după ce locuinţa, în care trăia singur, a luat foc. Flăcările au fost sesizate de vecini, care au sunat la 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, în jurul orei 07.00, la faţa locului deplasandu-se două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu. Deşi pompierii au intervenit prompt, în camera în care se manifesta incendiul a fost găsit fără suflare Toma Băcanu. Bărbatul a fost găsit pe podea, semn că a încercat să scape din camera cuprinsă de flăcări. Din primele date, omul s-a intoxicat cu monoxid de carbon, după ce fumul produs de la jarul căzut din sobă a cuprins încăperea. „La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei, la nivelul unei încăperi. S-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protecţia vecinătăţilor. Din nefericire, în urma incendiului, în dormitorul locuinţei a fost identificat trupul neînsufleţit al proprietarului, un bărbat în vârstă de 59 ani. Acesta se afla singur în casă în momentul producerii incendiului, vecinii fiind cei care au anunţat evenimentul prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. În urma incendiului s-au deteriorat pereţii camerei şi s-au produs pagube materiale la bunurile aflate în interior (au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi documentele proprietarului). Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la sisteme de încălzire şi căzute pe materiale combustibile”, spune lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea.


Bătrani care au pierit în incendii

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în acest an în urma unor incendii care puteau fi evitate dacă se luau măsuri minime de prevenire. Un bărbat de 71 ani din satul Motnău, comuna Dumitreşti, şi o femeie în vârstă de 80 ani din comuna Slobozia Ciorăşti şi-au găsit sfârşitul din cauza jarului provenit de la sobe. De asemenea, monoxidul de carbon degajat de la o sobă supraîncălzită a fost letal pentru o tanără de 20 de ani din comuna Homocea. Maria Băşaru, care dormea în acelaşi pat cu logodnicul ei, Andrei Nechita, nu a mai putut fi salvată, chiar dacă medicii au încercat să o resusciteze. Şi o femeie de  82 de ani, Anica Măriuţei, din satul Văleni, comuna Străoane, şi-a pierdut viaţa după ce locuinţa acesteia a fost cuprinsă de foc. Pompierii spun că verificarea coşurilor de fum şi protejarea de elementele combustibile sunt primele măsuri de luat pentru evitarea unor asemenea drame. (Raluca MANOLACHE)


Bărbat ars de viu astăzi dimineaţă într-un incendiu la Fitioneşti

 

Conform INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „Anghel Saligny” AL JUDEŢULUI VRANCEA
,astăzi  în jurul orei 07.00, s-a, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă,un apel care anunţa producerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului Toma B. din satul Holbăneşti, comuna Fitioneşti.

”Imediat s-au deplasat la faţa locului două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu.
La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei, la nivelul unei încăperi. S-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protecţia vecinătăţilor.Din nefericire, în urma incendiului, în dormitorul locuinţei a fost identificat trupul neînsufleţit al proprietarului, un bărbat în vârstă de 59 ani. Acesta se afla singur în casă în momentul producerii incendiului, vecinii fiind cei care au anunţat evenimentul prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.În urma incendiului s-au deteriorat pereţii camerei şi s-au produs pagube materiale la bunurile aflate în interior (au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi documentele personale ale proprietarului). Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la sisteme de încălzire şi căzute pe materiale combustibile.” Se precizează în Buletinul Informativ al ISU Vrancea remis redacţiei Ziarului de Vrancea .Vom reveni cu amănunte


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
troscau, acum 4056 zile, 2 ore, 26 minute, 7 secunde
Ulise unde era?
Ponta, acum 4056 zile, 2 ore, 20 minute, 45 secunde
...la ma-ta, rc+
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.