Ultima oră

Scandal sexual cu o copilă de 13 ani nevăzătoare

Aurelian Ivan
8 apr 2013 848 vizualizări
Fetiţa, care este din comuna Vizantea Livezi, îşi acuză instructorul de educaţie că a abuzat-o sexual u poliţiştii din Buzău au deschis deja dosar penal pentru a cerceta acest caz

 

O elevă nevăzătoare în varstă de 13 ani din comuna Vizantea Livezi, care este internată la Centrul rezidenţial pentru copilul cu deficienţe de vedere din Buzău,  îşi acuză profesorul instructor de abuz sexual. Copila este elevă a Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere. Fetiţa le-a spus profesorilor de la şcoală şi părinţilor că instructorul ei educativ, angajat să aibă grijă de copii după programul de şcoală, a intrat peste ea în dormitor şi a violat-o. Fata, care este oarbă din naştere, s-a plâns unei consiliere şcolare, şi de aici informaţia a ajuns la Protecţia Copilului, instituţia unde lucrează instructorul acuzat, dar şi la părinţi. Aceştia au venit luni dimineaţa pentru a face plangere la poliţie. „Am făcut reclamaţia la poliţie, l-am întalnit pe instructor  aici la poliţie şi mi-a spus că visez. Îi vom face controlul ginecologic. Nu ştiu dacă a fost ameninţată să nu spună, îşi ţinea manuţa la guriţă şi i-am zis să îmi spună că sunt mama ei”, ne-a spus Marcela Ciobanu, mama fetiţei. Conform spuselor mamei, copila ar fi fost violată de mai multe ori. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost sesizată despre comportamentul angajatului său, un bărbat de 33 de ani, necăsătorit, şi cu o vechime în acest post de aproape opt ani. Instituţia a reacţionat prin suspendarea contractului de muncă pe durata cercetării interne. Potrivit presei din Buzău, conducerea DGASPC din Buzău  a precizat că experienţa trăită de fată s-ar fi întâmplat în urmă cu trei săptămâni, în dormitor, la puţin timp după sosirea în internat, de la ore. Tânăra a fost supusă unei evaluări psihologice pentru a determina dacă suspiciunea se confirmă sau nu.

Poliţia a deschis dosar penal

Poliţia din Buzău derulează acum  o anchetă la centrul rezidenţial pentru copii cu probleme de vedere, în urma unei acuzaţii de abuz sexual. ”La Poliţia municipiului Buzău a fost înregistrată sesizarea depusă de DGASPC Buzău privind suspiciunea de abuz sexual asupra unei minore în varstă de 13 ani instituţionalizată la un centru rezidenţial din Buzău. A fost întocmit dosar penal , iar poliţiştii biroului de investigaţii criminale fac cercetări pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt”, ne-a declarat Florina Crucianu, purtătorul de cuvant al IPJ Buzău. Bărbatul acuzat de viol este din comuna Glodeanu Siliştea. El lucra ca instructor educativ din anul 2005 şi nu a mai avut nicio abatere până în momentul de faţă. (Aurelian IVAN)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.