Ultima oră

Cainii vagabonzi au pus stăpanire pe centrul comunei Jitia

Aurelian Ivan
8 apr 2013 2700 vizualizări
O bătrană a ajuns la spital, după ce a fost muşcată de caini, mai grav nu est e prima dată u primarul comunei Jitia, unde s-a întamplat nenorocirea, spune că nu are nicio soluţie

Caini agresivi umblă slobozi în comuna Jitia şi seamănă spaimă. O bătrană, Ioana Erhan, a ajuns la spital, după ce a fost muşcată de un caine în plin centrul comunei Jitia. Aceeaşi femeie a mai fost muşcată de încă patru ori. Culmea, totul s-a întamplat, spun rudele femeii, în apropierea Primăriei din comună. S-ar părea că aceşti caini vagabonzi sunt hrăniţi de către angajaţi ai instituţiei. Cainele care a muşcat-o pe femeie este o căţea cu pui pe care angajaţii primăriei, cei care o hrănesc, au numit-o „roşcata”. „În data de 17 Martie, mama mea a fost muşcată pentru a cincea oară de către acelaşi caine din preajma primariei Jitia. De data aceasta foarte grav. Muşcăturile anterioare s-au soldat doar cu pantalonul rupt sau rană superficială.Din cate am înţeles, sunt mai mulţi caini acolo semi-vagabonzi, dar numai vreo doi sunt foarte agresivi”, ne-a transmis pe adresa redacţiei Daniel Erhan, fiul bătranei atacată de caine. Se pare că sunt zeci de oameni din sat care au fost muşcaţi de aceşti caini, o parte dintre ei copii care nu mai au curajul să meargă la şcoală. Situaţi, una disperată la nivelul comunităţii, a fost calmată de autorităţi doar cu promisiuni, întrucat cainele agresiv care a muşcat bătrana din comuna Jitia se plimbă liber şi ar putea muşca din nou.” Au trecut două săptămani şi jumătate de cand s-a întamplat şi nu s-a rezolvat nimic. Acea căţea este liberă şi poate muşca din nou, fie pe mama mea, fie altă persoană din sat, fie să omoare un copil. Celor de acolo nu le pasă. Nu sunt cainii lor, în schimb le dau de mancare”, mai scrie fiul femeii muşcate. Acesta povesteşte că după o săptămană de la incident „ abia am reuşit să merg într-un week-end să o duc pe mama mea la spital la Buzău pentru îngrijiri medicale. La dispensarul din comună nu au avut tot ce le trebuie pentru pansarea şi curăţarea rănii. Am fost îngrozit cand am văzut că mama mea se pansa sigură folosind aceiaşi faşă pentru că nu a găsit de unde să cumpere alta nouă”, a mai povestit Daniel Erhan.

Oficialii din Jitia, depăşiţi de situaţie

Primarul comunei Jitia, Ion Gheorghiţă, a recunoscut că ştie de această problemă.  Din spusele oficialului sunt caini vagabonzi care sunt liberi în comună, iar oamenii care îi lasă aşa nu mai recunosc că sunt ai lor. „Sunt caţiva caini care nu ştiu de unde au apărut, sunt oameni care îi hrănesc la blocul din centrul comunei. Zic că îi apară, mai latră. Ştiu situaţia, ce să vă spun, nici nu ştiu în ce condiţii a fost muşcată femeia. Am luat legătura cu medicul veterinar şi nu avem soluţii. Am luat legătura cu asociaţia vanătorilor, nu ne-au dat un răspuns clar. Să găsim acum o persoană să-l ia într-o gospodărie şi să îl ţină legat”, ne-a spus Ion Gheorghiţă, primarul comunei Jitia. Oamenii nu pot spera decat că animalele agresive nu vor ataca din nou, pană cand autorităţile locale vor găsi o soluţie pentru această situaţie a cainilor vagabonzi. (Aurelian IVAN)












 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dalida, acum 4042 zile, 18 ore, 22 minute, 50 secunde
Draga mea Denisa, asa e, cainii simt omul, mai exact, cainii simt oamenii carora LE E FRICA si ataca. Asa am patit eu, in Focsaniul nostru drag, intr-o seara, pe cand se derulau lucrarile la piata citeste integral
Denisa, acum 4043 zile, 3 ore, 38 minute, 2 secunde
Cainii simt omul, cum se face ca numai pe ea o musca? sigur a aruncat cu ceva spre el astfel nu o musca,......poate cineva cu suflet o adopta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.