Ultima oră

VIDEO!!!Apele au izolat 300 de familii la Tulnici

Aurelian Ivan
7 apr 2013 4931 vizualizări
Oamenii din comună stau cu frica în suflet că peste noapte apele le pot lua agoniseala de o viaţă u autorităţile locale au improvizat o punte din lemn pentru a le permite oamenilor să aibă acces la magazinele alimentare şi la dispensar

Situaţie disperată pentru peste 300 de suflete din comuna Tulnici. După o ploaie de o zi şi o noapte, un pod care făcea legătura între un sat şi restul comunei a fost luat de ape, iar oamenii au rămas izolaţi. În caz de urgenţă, maşinile de intervenţii nu pot ajunge la ei, accesul făcandu-se doar pe o punte pietonală improvizată. Pentru cei peste 300 de oameni din Tulnici, paraiaşul Coza se transformă într-un coşmar de fiecare dată cand plouă mai mult. Apele învolburate au măturat singurul pod de acces către restul comunei, inclusiv către dispensarul comunal şi magazinele alimentare. În mod normal, paraul Coza este mai mult sec în restul anului, însă cand plouă se transformă într-un rau învolburat care mătură totul în cale. ”N-am dormit toată noaptea. Am zis că mă pun în genunchi în faţa primarului să ne ajute, să facă podul. Suntem bătrani, nu mai putem face case iarăşi, am patru copii, sunt necăjită. M-am rugat la Dumnezeu să nu mai intre apa şi să îmi strice casa că am cheltuit o grămadă de bani pană am făcut-o”, ne-a spus, printre lacrimi, o localnică din Tulnici căreia în 2005 apele i-au distrus casa. Oamenii sunt disperaţi, spun că au stat cu frica-n san toată noaptea, că s-au speriat că apa le va lua casele şi că se întamplă aşa de fiecare dată cand plouă. În caz de urgenţă, numai bunul Dumnezeu îi poate ajuta, spun bătranii satului. „A venit viitura mare şi a rupt podul de la Coza şi au fost cateva case inundate. Am făcut o punte provizorie pentru trecere pietonală, ca să ajungă oamenii la o alimentară. Mai avem vreo 25 de familii izolate”, ne-a spus Valentin Bîznă, primarul din Tulnici. Potrivit acestuia, există un proiect în derulare pentru reabilitarea podurilor, însă din lipsă de fonduri lucrările au fost sistate. (Aurelian IVAN)

Au început lucrările de mutare a Zăbalei

Sistemul de Gospodărire a Apelor a început lucrările de mutare a raului Zăbala, după ce apele au măturat din nou DJ 205 D. Din acest motiv, în comuna Nereju a fost instituită starea de alertă pentru a se putea lucra în regim de urgenţă la devierea raului şi apoi la refacerea carosabilului. În satul Brădăceşti se poate ajunge doar pe jos, în timp ce Nereju Mic a fost parţial izolat. Autorităţile au instituit restricţii de tonaj pe DJ 205 D pentru maşinile cu o greutate mai mare de 7,7 tone, din cauza avarierii podului din satul Prahuda, comuna Spulber. Au fost redate circulaţiei căile de acces avariate din comunele Vidra şi Fitoneşti. Din cauza precipitaţiilor s-au activat alunecările de teren şi în punctul Luncile din comuna Chiojdeni, afectand DN 2 N, care străbate Valea Ramnicului. De asemenea, la Andreiaşu de Jos a fost stricat DN 2 M. Circulaţia a fost întreruptă şi între comunele Boloteşti şi Ţifeşti din cauza avarierii podului de pe raul Putna. (M. B.)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu ravagiile făcute de paraul Coza în Tulnici















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Popovici , acum 4041 zile, 11 ore, 4 secunde
Asa ne trebuie ca ne alegem toti analfabetii sa conduca destinele comunei, judetului, etc.Padurile defrisate de gasaca lui Oprisan, fondurile accesate pentru comuna s-au dus pe apa Cozei si a Putnei, citeste integral
MANDEA, acum 4043 zile, 12 ore, 34 minute, 17 secunde
Oficialii din comuna se bat sa-l schimbe din FUNCTIE pe cel de la obste inloc sa aiba grija celor sarmani SI oameni simpli au de suferit Cel putin pe noul Primar Mai putin il intereseaza problemele citeste integral
gorila, acum 4044 zile, 10 ore, 32 minute, 42 secunde
taiati padure ca nebuni si va vaitati ca vine apa si va ia casa, buhahahhaa. lasa ca va ridicati altele mai mari cand o creste padurea din nou.
jojo, acum 4044 zile, 2 ore, 24 minute, 34 secunde
Din pacate sufera tot oamenii simpli . Felicitari exploatatorilor de lemn si nu in ultimul rand celor care ii protejeaja!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.