Ultima oră

Stare de urgență cerută la Nereju

Ziarul de Vrancea
5 apr 2013 2664 vizualizări
Autorităţile din Nereju au cerut stare de urgență în comuna Nereju, județul Vrancea, după ce râul Zăbala a rupt drumul județean, izolând astfel 600 de localnici.

Comitetul local pentru situţii de urgenţă din Nereju a cerut declararea stării de alertă, după ce drumurile au fost distruse de ape, iar în sate se poate ajunge doar pe jos. Solicitarea autorităţilor locale trebuie aprobată de prefectul Cătălin Kanty Popescu, care va merge în localitatea din munţii Vrancea împreună cu Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, pentru a vedea la faţa locului situaţia. Ca urmare a acestei evaluări se va decide dacă este oportună declararea stării de alertă. La fel ca anul trecut, drumul judeţean DJ 205 D, este afectat pe o lungime de 500 de metri în dreptul satului Nereju Mic, care este parţial izolat. În satul Brădăceşti se poate ajunge doar pietonal. Prefectul şi secretarul de stat Cătălin Chiper s-au deplasat şi în satul Voloşcani, din comuna Vidra, unde accesul a fost întrerupt de stricarea unui podeţ.

 

Mihai Boicu

 

 

„Introducerea stării de urgență este un act formal. Ne interesează să intervenim ca să rezolvăm problema”, a declarat prefectul județului Vrancea, Cătălin Popescu.

Potrivit primarului comunei Nereju, drumul a cauzat probleme în fiecare an, atunci când sunt inundații.

„Malul a rupt din șosea opt, nouă metri înălțime”, a afirmat acesta.

 

www.digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Dan, acum 4045 zile, 4 ore, 16 minute, 57 secunde
Denumirea corecta a râului este ZABALA
tia stroe, acum 4060 zile, 15 ore, 23 minute, 4 secunde
DA A MAI FOST...SI VA MAI FI!!!!! ESTE UN "PUNCT VULNERABIL"CARE OCUPA BANI<NOTABILITATI>>>VOTURI!!! BULIBASA DE JUDET ERA IN DRUM SPRE MOSIE,CU SABIA DREPTATII IN MANA ,CU citeste integral
Ulise Grosu, acum 4061 zile, 5 ore, 15 minute, 18 secunde
Aceasta inseamna lucrari de mantuiala . Din cate stiu si anul trecut presa, a scris ca raul Rabala a mai rupt acest drum, posibil in acelasi loc. Eu sunt curios sa stiu, daca firma de proiectare a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.