Ultima oră

Nereguli în brutăriile vrancene

Sorin Tudose
29 mar 2013 1858 vizualizări
inspectorii ITM au dat amenzi de peste 12.000 de lei în cateva zile

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au desfăşurat recent o campanie de verificare a unităţilor de panificaţie şi a brutăriilor în vederea descoperirii posibililor muncitori la negru. Pentru desfăşurarea acestei campanii naţionale de control inspectorii de muncă au efectuat 19 controale la angajatori din Vrancea, atat ziua cat şi noaptea. În urma neconformităţilor constatate, inspectorii de muncă au sancţionat contravenţional 11 angajatori aplicându-se 17 amenzi cu o valoare totală de 12.300 lei. Totodată, un angajator a fost sancţionat pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă. Principalele neconformităţi constatate au fost neînmânarea către salariat a unui exemplar din contractul individual de muncă, netransmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor la termenele legale, neîntocmirea sau întocmirea incorectă a evidenţei orelor de muncă prestate de fiecare salariat , negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară şi la repausul săptămânal. De asemenea, inspectorii au mai găsit şi peste 20 de abateri în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. “Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecinţelor sociale şi economice pe care le produce, astfel: persoana care prestează muncă nedeclarată este lipsită de protecţie socială. Angajatorul este lipsit de posibilitatea legală de a responsabiliza lucrătorul pentru eventualele pagube produse de acesta iar fondurile sociale, bugetul de stat sunt păgubite prin sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale”, transmit reprezentanţii ITM. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neverlandd, acum 4053 zile, 8 ore, 32 minute, 6 secunde
Pe cand si inspectii sanitare in brutarii ca m-am saturat sa gasesc paini in tipla,mucegaite sau cu gust si miros de spirt, cleme de tabla,sfori sau fire de nilon,scame la baza painii din cauza ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.