Ultima oră

Daniel Morar, numit de către preşedintele Băsescu în funcţia de judecător la CC

Ziarul de Vrancea
25 mar 2013 1324 vizualizări
Daniel Morar a fost numit, luni, de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani.

 

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013.

Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.

Valer Dorneanu si Mona Pivniceru sunt celelalte doua propuneri pentru CCR.

Daniel Morar a fost numit la sefia DNA de presedintele Traian Basescu, care, in 11 august 2005, a semnat decretul prezidential pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justitiei de atunci, Monica Macovei.

El a fost reinvestit pe 12 februarie 2009 prin decret al presedintelui Traian Basescu la propunerea ministrului Justitiei de la acea vreme Catalin Predoiu.

De la incetarea celui de-al doilea mandat, Daniel Morar a fost delegat de doua ori ca procuror sef al DNA prin ordin al procurorului general al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

Daniel Morar a fost delegat, incepand cu 2 octombrie, in functia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar sefia Ministerului Public prin ordin al procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi, al carei mandat s-a incheiat la acea data.

Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii 'Babes-Bolyai' din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar si-a inceput cariera in 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Targu-Mures, dupa care, din 1992 si pana in 1994, a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 si pana in 1997 a ocupat functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

Prima functie de conducere detinuta a fost cea de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 si pana pe 25 iulie 2002, cand si-a dat demisia, continuand sa-si desfasoare activitatea ca procuror al institutiei.

 

www.Hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4058 zile, 5 ore, 20 minute, 46 secunde
bai handi ulise, tot nesanatos ai ramas, satana ce esti !
Ulise Grosu, acum 4058 zile, 18 ore, 12 minute, 30 secunde
Simte POL POT de Romania, dictatorul Basescu, ca a inceput sa-i fuga pamantul de sub picioare si a vrut sa-l protejeze pe slugoiul Daniel Morar si sa-i asigure inca 9 ani un loc caldut ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.