Ultima oră

Tei cu nume de vers în cadrul unui proiect de salvare a naturii

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 1573 vizualizări
copiii din şase şcoli vor planta cate un tei în curte, iar timp de 7 ani, cat va mai dura proiectul, aceştia vor creşte împreună u elevii trebuie să găsească şi un nume cat mai inspirat pentru puiul de copac

Şase şcoli din judeţ participă la proiectul „EcoAtitudine A Responsabilitate A, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu, ediţia 2013, ce a avut lansarea ieri la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focşani. Şcoala Gimnazială “Prof. Mihai Sâmbotin” Cârligele,  Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti, Şcoala Gimnazială Milcovul, Şcoala Gimnazială “Prof. Gral Gheorghe Gheorghiu” Gologanu, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna“ Focşani şi Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahuţă” Focşani participă la acest proiect. Organizatorii au prezentat proiectul, un film privind reciclarea deşeurilor, precum şi o serie de materiale pe tema protecţiei mediului. „Anul acesta proiectul are ca noutate plantarea unui copac. Dacă în anii trecuţi aţi colectat selectiv, aţi adus hartie la centrele de colectare, trebuie să ştiţi că tot ceea ce facem noi trebuie să se regăsească în natură. Trebuie să creem responsabilităţi şi ne-am propus ca fiecare şcoală din proiect să planteze cate un tei, iar timp de 7 ani, cat va mai dura proiectul, să aveţi grijă de el şi veţi creşte cu el”, le-a transmis elevilor Stere Creţu, directorul revistei „InfoMediu Europa”. Acesta a lansat încă o provocare pentru copii, şi anume găsirea unui nume potrivit copacului plantat (care poate fi şi sub forma unui vers ori catren), iar cea mai frumoasă propunere va fi scrisă pe o plăcuţă şi montată langă copac în luna iunie, cand se încheie prima etapă a proiectului. De altfel, la şcolile din Focşani, cuprinse în proiect, a fost plantat ieri cate un tei, iar astăzi este randul unităţilor de învăţămant din mediul rural să planteze cate în copăcel în curte. În paralel au fost lansate două concursuri: unul de desene pentru elevii claselor I-IV şi unul de postere pentru elevii claselor V-VIII, cele mai reuşite urmand să fie premiate de Eco-x. La finalul campaniei şcolile vor fi premiate de Asociaţia Romană de Reciclare RoRec pentru performanţele obţinute în colectarea selectivă a deşeurilor. „Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se alatură iniţiativei EcoAtitudine a Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – ediţia 2013 cu proiectul „Patrula de reciclare” care mobilizează mii de tineri din ţară să îşi asume rolul de modele şi promotori ai comportamentului responsabil faţă de mediu şi faţă de societate şi să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe care ni le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor. (MIhaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.