Ultima oră

Mobiler vandut în targuri fără certificat de garanţie

Sorin Tudose
22 feb 2013 1193 vizualizări
Comercianţii de mobilier au fost amendaţi cu 8.400 lei

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat recent 14 operatori economici din judeţ care care comercializează mobilier, mai cu seamă pe cei care au producţie proprie şi vand mobilă în targuri şi oboare. Nu mai puţin de unsprezece dintre ei au fost descoperiţi cu diverse abateri, aceştia primind 13 avertismente şi nouă amenzi convenţionale în valoare totală de 8.400 lei. De asemenea, au fost retrase temporar de la vanzare articole de mobilier de peste 24.000 lei. Piesele de mobilier pentru care au fost amendaţi comercianţii erau neetichetate, nu aveau informaţii privind caracteristicile tehnice şi calitative, nu aveau specificată durata medie de utilizare. Unii producători nu eliberau certificate de garanţie care să conţină elementele de informare obligatorii precum termenul de garanţie sau datele de contact ale celor care asigură reparaţia. Neafişarea preţurilor este şi ea o abatere constantă în controalele Protecţiei Consumatorilor. “Chiar dacă produsele comercializate în târguri sunt mai ieftine şi, poate, de calitate inferioară celor de serie, consumatorii au dreptul la asigurarea garanţiei pe o perioadă de doi ani, pentru orice defecţiune apărută în condiţiile respectării instrucţiunilor de utilizare. Consumatorii trebuie să solicite comercianţilor documente de vânzare, certificate de garanţie pentru a putea fi sprijiniţi în soluţionarea unor eventuale sesizări cu privire la calitatea produselor achiziţionate, mai ales în cazul refuzului producătorilor de a le remedia defecţiunile apărute în garanţie”, transmite Dumitru Dilă, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea. (Sorin TUDOSE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.