Ultima oră

Veterinarii se pregătesc de controale la comercianţii de carne de porc

Sorin Tudose
2 dec 2012 899 vizualizări
Controalele sunt făcute cu scopul prevenirii îmbolnăvirii cauzate de carnea de porc vandută în locuri neautorizate sanitar veterinar

Veterinarii vor demara în perioada imediat următoare o serie de controale în scopul prevenirii apariţiei toxinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor, ocazie cu care consumul de alimente de origine animală creşte simţitor faţă de restul anului. În consecinţă, se impun măsuri suplimentare concentrate pe modul în care sunt sacrificaţi porcii, depozitarea, transportarea şi comercializarea alimentelor, fie că sunt de origine animală sau nonanimală. “În baza unui program de lucru stabilit de directorul executiv DSVSA care să includă toţi inspectorii din cadrul instituţiei, Circumscripţiilor Sanitar Veterinare zonale în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar- veterinare din toate targurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi va fi sancţionată orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitare în vigoare. Totodată la nivelul DSVSA şi circumscripţii în perioada 12-28 decembrie va fi asigurată permanenţa inclusiv în zilele de sambătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar veterinare, şi pot efectua la cerere, examen trichineloscopic la carnea de porc”, transmit reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În cazul în care, cu ocazia controalelor, se constată că nu sunt respectate normele în vigoare, DSVSA va aplica măsura suspendării activităţii pană la remedierea  tuturor deficienţelor. Ca de fiecare dată, veterinarii recomandă vrancenilor să achiziţioneze carne de porc şi alte produse specifice Crăciunului numai din locuri autorizate. În acest fel se elimină posibilitatea ca oamenii să se îmbolnăvească chiar pe final de an. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.