Ultima oră

Expoziţie dedicată Focşaniului vechi

Sorin Tudose
25 nov 2012 1618 vizualizări
Evenimentul are loc la Ateneu, cu prilejul zilei de 1 decembrie

Focşaniul de altădată este readus în atenţia focşănenilor printr-o expoziţie organizată cu prilejul zilei naţionale a Romaniei - 1 Decembrie. În acest sens Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia”, Direcţia pentru Cultură în parteneriat cu site-ul www.focsaniulvechi.ro vă invită pe întreg parcursul săptămanii viitoare să vedeţi peste 50 de imagini din Focşaniul bunicilor şi străbunicilor noştri. Evenimentul se adresează mai ales persoanelor în varstă care nu au acces la internet, dar tanjesc să îşi revadă fie şi în imagini oraşul tinereţii lor. Magazinul Dumitru Rădulescu, impozantele bănci dispărute ale oraşului aşa cum sunt “Economia” şi “Focşani”, elegantul hotel Bristol, Biserica Domnească, dispărută şi ea din peisajul citadin, şi multe alte instituţii publice şi private aşteaptă să fie văzute de cei interesaţi cum arăta oraşul cu nici un secol în urmă şi de cei care l-au mai prins cum era el înainte de “modernizarea” comunistă. Luni, în prima zi de expoziţie, în pauza concertului susţinut de Orchestra de Cameră “Unirea”, expoziţia va fi vernisată de mai mulţi invitaţi. De asemenea, în cadrul expoziţiei se vor putea achiziţiona cărţi poştale cu Focşaniul de odinioară. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4179 zile, 6 ore, 18 minute, 13 secunde
Brava Tinere Domn ST! Ne place ca nu faceti comparatie intre vechi si nou. Vom fi bucurosi sa fim la expozitie. Cu simpatie, vi
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.