Ultima oră

VIDEO!!!-Deţinuţi „iuţi” de picior

Aurelian Ivan
8 nov 2012 1648 vizualizări
Ieri a fost organizat un concurs de atletism pentru deţinuţii de la Penitenciarul Focşani. Gardienii au stat cu ochii în patru pentru ca nu cumva deţinuţii să fie tentaţi să continue alergatul şi prin oraş

Mai mulţi detinuţi de la Penitenciarul Focşani, condamnaţi pentru furturi şi tâlhării, s-au luat la întrecere, nu în infracţiuni, ci la alergări în sala de atletism. Cei mai „iuţi” de picior au primit cate un tricou alb de la organizatori şi o diplomă. Competiţia trebuie să le menţină tonusul fizic şi psihic deţinuţilor, aşa şi-au anunţat obiectivul organizatorii. 17 persoane private de libertate, aflate în regim semideschis, care îşi ispăşesc pedeapsa la Penitenciarul Focşani, s-au înscris în cometiţia atletică ce a avut loc în sala de atletism din cartierul Sud. Ei au trecut prin mai multe probe, de viteză, rezistenţă şi sărituri în nisip. “Prin această competiţie dorim să menţinem tonusul fizic şi psihic al deţinuţilor tineri. În colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport am organizat această competiţie şi o să mai organizăm. Persoanele private de libertate au vârsta cuprinsă între 21 şi 23 de ani şi sunt condamnate în general pentru infracţiuni furt şi tâlhărie” ne-a spus comisarul şef Vasilică Burcă, şef birou educaţie la Penitenciarul Focşani. Gardienii au stat tot timpul cu ochii pe deţinuţi, ca nu cumva vreunul din ei să continue alergatul şi în afara sălii.

Deţinuţii s-au bucurat de această ieşire în “libertate”, sportul fiind un bun “medicament” împotriva frustrărilor carcerale. “Finaliştii au fost recompensaţi cu diplome şi premii oferite cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Vrancea. Scopul acţiunii îl reprezintă conştientizarea valenţelor educative ale sportului, acesta facilitând dobândirea unor valori precum toleranţa, respectul faţă de ceilalţi şi respectul faţă de reguli. Totodată, se are în vedere menţinerea tonusului fizic şi psihic corespunzător unei stări adecvate de sănătate, precum şi cultivarea unui climat psihosocial pozitiv menit să satisfacă nevoile educaţionale şi de socializare a celor condamnaţi la pedepse privative de libertate”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Focşani. După competiţie deţinuţii s-au întors în spatele gratiilor pentru a-şi duce mai departe pedeapsa. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la competiţia de atletism a deţinuţilor. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
d@n, acum 4198 zile, 14 ore, 38 minute, 3 secunde
Pe cind un concurs de MUNCA cu puscariasii ???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.