Ultima oră

Poştaşii din Homocea, lăsaţi fără curent electric de primarul Ionescu

Sorin Tudose
5 nov 2012 2018 vizualizări
Consilierii locali ai opoziţiei homocene spun că primarul Neculai Ionescu vrea fie să desfiinţeze poşta fie să tripleze chiria, oficiul poştal neavand un sediu propriu. Mai mult, se pare că acesta îşi depăşeşte atribuţiile, orice cerere trebuind să vină din partea CL şi nu direct de la primar. Scandalul are conotaţii politice

Oficiul poştal din comuna Homocea a rămas ieri fără curent electric după ce primarul liberal Neculai Ionescu a hotărat să-i facă pe factorii poştali să îşi mute sediul actual. Petru Panzaru, dirigintele poştei din localitate, spune că instituţia îşi desfăşoară activitatea într-un imobil care aparţine Consiliului Local şi că primarul a hotărat cu de la sine putere fie să mărească chiria, fie să elibereze clădirea. “Contractul este încheiat între Consiliul Local Homocea şi Poşta Romană, se reînoieşte anual, iar poşta trebuie să plătească o chirie de 150 lei lunar. Primarul nu mai este mulţumit de această sumă pe care o primeşte şi vrea 100 de euro în loc de 150 lei. Primarul nu are bază legală pentru ceea ce face deoarece cererea este făcută în numele primarului şi nu în numele Consililului Local. De asemenea, există şi o clauză în contract potrivit căreia dacă una din părţi vrea să renunţe la acesta trebuie să înştinţeze partenerul în termen de 30 de zile înainte ca acordul să expire. Contractul nostru a expirat pe 30 iunie şi, fiindcă nu a existat nicio cerere privind o eventuală mărire de chirie sau schimbarea spaţiului, s-a prelungit automat cu încă un an, aşa cum este stipulat în contract”, ne-a declarat Petru Panzaru, diriginte de poştă.

Potrivit reprezentantului Poştei în teritoriu Neculai Ionescu i-ar fi lăsat fără curent electric pe cei de la poştă. “Azi (ieri n.r.) ne-a întrerupt curentul şi nu putem lucra la calculatoare, nu putem încasa facturi, nu putem să ne facem meseria. I-am spus că sunt alte comune unde Poşta nu plăteşte chirie şi că Homocea noastră merită un oficiu poştal, dar nu îl interesează”, a adăugat Panzaru. În imobil mai funcţionează un birou notarial şi biblioteca locală.

Politica, sursa scandalului?

Prezent la faţa locului, Viorel Lupu, consilier local din partea PDL, spune că primarul şi-ar depăşi atribuţiunile. “Poşta funcţionează în acest imobil de vreo 15 ani, iar Ionescu vrea să desfiinţeze oficiul. Fără să aibă documente la mană îşi arogă atribuţii pe care nu le are. De la alegeri şi pană în prezent nu au avut loc decat două şedinţe de CL fiindcă în prezent nu mai are majoritate şi nu îşi mai poate trece proiectele, aşa cum a făcut-o pană acum. Poşta este un serviciu public de care trebuie să beneficieze toţi cetăţenii”, a declarat Viorel Lupu, opozantul lui Ionescu în CL şi contracandidat în alegeri. Acesta a mai adăugat că e posibil să fie o vorba de o şicană din partea reprezentului USL cu atat mai mult cu cat dirigintele de poştă este şi el consilier local din partea PP-DD, deci al opoziţiei.

La randul ei, Camelia Iliescu, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Vrancea, spune că încearcă să rezolve pe cale amiabilă conflictul din Homocea. “Se poate spune că este un abuz al primarului deoarece nu respectă un contract care este în vigoare. Mai mult decat atat, cererea de eliberare a spaţiului este făcută de primar şi nu de Consiliu Local, aşa cum ar fi firesc. O să încerc să reiau legătura cu el în cursul zilei de maine (azi n.r.) şi să rezolvăm problem ape cale amiabilă”, ne-a spus Camelia Iliescu. Primarul liberal acuzat că vrea să desfiinţeze poşta sau să ceară o chirie triplă nu a putut fi contactat pentru a i se consemna punctul de vedere, în ciuda încercărilor noastre. Ziarul nostru îi va găzdui însă punctul de vedere în cazul în care acesta ne va oferi o explicaţie. (Sorin TUDOSE) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 4199 zile, 5 ore, 30 minute, 11 secunde
Ar fi o situatie mai inedita ca imobilele dintr-o localitate sa apartina CL, de obicei apartin Primariei. Contractul se prelungeste automat doar daca acest lucru este specificat in contract, daca nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.