Ultima oră

Tăierile de cai şi asaltul şomerilor, “bubele” din deconcentrate

Sorin Tudose
29 oct 2012 1251 vizualizări
Punctele de lucru ale AJOFM de la Măicăneşti, Vidra, Mărăşeşti şi Adjud sunt deschise o dată pe săptămană sau chiar mai rar, în vreme ce veterinarii se declară încapabili să pună capăt tăierilor de cai de la Homocea

Seria controalelor la serviciile publice deconcentrate din Vrancea, comandată de prefectul Cătălin Kanty Popescu, a continuat şi ieri la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). “La AJOFM, conducerea instituţiei s-a plans de lipsa spaţiului pentru desfăşurarea activităţii, lipsa personalului şi de faptul că, atunci cand se duc la cele patru puncte de lucru ale instituţiei, funcţionarii sunt asaltaţi de oameni şi nu pot să facă şi ordine în randul acestora şi să şi presteze activitatea pe care o au de făcut. De exemplu, AJOFM-ul are puncte de lucru la Măicăneşti, Vidra, Mărăşeşti şi Adjud. Din cauza lipsei de personal ei nu pot ţine deschise aceste agenţii în fiecare zi şi atunci, angajaţii instituţiei merg o dată la o săptămană sau chiar la două săptămani şi se adună între 300 şi 400 de solicitanţi de vize, lămuriri, etc şi fac hărmălaie mare. Conducerea AJOFM a solicitat prefectului Popescu să intervină la jandarmi şi să le dea un om ca să îi însoţească atunci cand merg în acele locaţii, pentru a asigura ordinea”, ne-au spus surse din Corpul de Control al Prefecturii.

În ceea ce priveşte activitatea DSVSA, prefectul a luat cunoştinţă de faptul că la Homocea se sacrifică mai curand cai decat vaci şi nu de puţine ori carnea provenită de la cabaline este vandută pe piaţă ca fiind de vacă. Afacerea este profitabilă pentru evazioniştii din zonă întrucat samsarii de animale plătesc 200 sau 300 de lei pe un cal, în condiţiile în care o vaca bună de tăiat poate să coste şi 1.500 de lei. Problema pare însă că momentan nu are leac, însă autorităţile cer ca măcar carnea de cal, care este comestibilă, să fie verificată din punct de vedere sanitar. (S. TUDOSE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.