Ultima oră

Biblioteca din Focşani, de-o seamă cu “moş Lungu”

Sorin Tudose
25 oct 2012 1849 vizualizări
Cu ocazia centenarului, bibliotecarii din Focşani au fost lăudaţi de directoarea Bibliotecii Naţionale u născut de o dată cu biblioteca, veteranul de război Ion Lungu i-a sfătuit pe vranceni să înveţe la orice varstă u de exemplu, el a terminat liceul la 72 de ani

Sediul Galeriilor de Artă din Focşani a fost plin, ieri, la orele pranzului, cu ocazia deschiderii celei de-a VIII-a ediţii a Targului de Carte organizat de Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”. Evenimentul a fost cu atat mai important cu cat s-au împlinit fix 100 de ani de la inaugurarea primei biblioteci publice din oraşul nostru. Elena Tarziman, director general al Bibliotecii Naţionale a Romaniei, a fost unul dintre invitaţii speciali ai centenarului bibliotecii, aceasta vorbind despre cat de mult înseamnă un secol de bibliotecă. “Poate că pentru unii 100 de ani e puţin, pentru alţii mult, dar pentru biblioteci pot să vă asigur că e mult. Pentru biblioteci este o varstă frumoasă, o varstă la care se pot face bilanţuri, e varsta la care se poate vedea cum comunitatea s-a reflectat în ceea ce reprezintă biblioteca. Mă bucur că am fost invitată la eveniment, cu atat mai mult cu cat Vrancea se află în topul celor mai vizibile biblioteci din ţară prin proiectele şi campanile în care se implică”, a spus audienţei Elena Tarziman.

Targul de carte este deschis astăzi pană la ora 24.00

De asemenea, directoarea Bibliotecii Naţionale l-a lăudat pe deputatul de Vrancea Angel Talvăr, prezent şi el la eveniment, spunand despre acesta că este un bun prieten al bibliotecii, luptandu-se în Parlament pentru binele instituţiei. Şi Teodora Fantanaru, directoarea Bibliotecii Judeţene, a fost lăudată de Tarziman pentru iniţiativa desfăşurării unui eveniment precum targul de carte ajuns deja la a opta ediţie. Veteranul Ion Lungu, născut de o dată cu biblioteca, a luat şi el cuvantul. Acesta a vorbit suficient de mult cat să nu plictisească audienţa, deşi la 100 de ani ar avea multe de povestit. Cel mai preţios sfat dat invitaţilor de “moş Lungu”, care a absolvit liceul la 72 de ani, a fost acela că oamenii trebuie să înveţe în permanenţă, indiferent de varstă. În cadrul evenimentului, bibliotecara Veronica Crăciun a lansat lucrarea Biblioteca Publică din Focşani, o incursiune monografică în perioada 1912-1945, după cum spune şi subtitlul. Targul de carte va continua şi astăzi, fiind deschis pană spre miezul nopţii, dar şi duminică pană spre seară. Cei care vor să afle ce noutăţi au adus editurile RAO sau Corint la Focşani sunt invitaţi la Galeriile de Artă. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.