Ultima oră

Turul Vrancei: Mai multă intimitate la cununie

Ziarul de Vrancea
9 aug 2012 1139 vizualizări
Cei care aleg să se căsătorească la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Focşani vor găsi sala de festivităţi intimizată.

Municipalitatea a alocat în jur de 5.000 de lei pentru lucrările care s-au finalizat zilele trecute. Săndel Ghiuţă, directorul serviciului, spune că încăperea nu avea uşă, iar din cauza aglomeraţiei de multe ori cetăţenii foloseau sala de festivităţi ca loc de aşteptare sau chiar pentru schimbarea bebeluşilor, iar în urma lor rămanea adesea multă mizerie. Sala este dotată cu două oglinzi veneţiene şi fotolii de epocă, preluate din vechea locaţie, iar angajaţii vor să le protejeze. Chiar dacă luna august era “luna căsătoriilor” în Focşani, cei de la serviciul de specialitate al primăriei spun că recordul de miri şi mirese a devenit o amintire. Cei care vor să-şi unească destinele trebuie să depună o serie de acte la primărie, cu şapte zile înainte. Oficierea căsătoriei la sediul de pe strada Cuza Vodă este gratuită, doar locaţia de la Teatrul Municipal fiind taxată în funcţie de ora la care are loc ceremonia. (S. V.)


Spitalul Militar va primi o ambulanţă de urgenţă


Spitalul Militar “Dr. Alexandru Popescu” Focşani va primi o autosanitară în dotare. Ambulanţa va fi repartizată unităţii din Focşani după ce Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a realizat o licitaţie prin care a achiziţionat mai multe autosanitare pentru spitalele militare din ţară. Ambulanţa de tip C va fi echipată corespunzător cu aparatură medicală şi va intra în dotarea compartimentului de primire urgenţe a spitalului. Spitalul Militar, care are o capacitate de 175 de paturi, ar putea intra în reabilitare în următoarea perioadă. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.