Ultima oră

VIDEO!!! - Advertorial - Adjudul îşi va reduce cu 50% costurile cu iluminatul public

Ziarul de Vrancea
7 aug 2012 1471 vizualizări
Cu ajutorul unui proiect european, iluminatul din municipiul Adjud va fi schimbat cu o tehnologie nouă, care va reduce consumul la jumătate u “nu mai umblăm la iluminatul public 50 de ani”, spune primarul Armencea

 Municipalitatea adjudeană încearcă să se dezvolte cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Până la această dată, Primăria Adjud are depuse spre aprobare 15 proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, pe diverse domenii, printre care: sistem integrat de gestionare a deşeurilor, dezvoltarea şi modernizarea iluminatului public, modernizarea Casei de Cultură şi a străzilor orăşeneşti, crearea şi modernizarea de parcuri, reabilitarea Centrului Comunitar pentru Persoanele de Vârsta a Treia, achiziţionarea de echipamente necesare pentru creşterea siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii, reabilitarea unor şcoli, precum şi a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Ieri, în cadrul unei şedinţe publice, a fost anunţat proiectul de modernizare a iluminatului public, care va diminua costurile cu acest serviciu stradal cu 50%, potrivit edililor. Mai mult, iluminatul se va extinde.

“În următorii 40-50 de ani nu vom mai avea treabă cu iluminatul. Toate becurile clasice vor fi înlocuite de led-uri care vor reduce consumul de energie cu pană la 50%. În caţiva ani investiţia se amortizează. Aceste proiecte europene presupun o mare stricteţe. Începand cu 2014 pregătim noi programe de dezvoltare urbană. Un exemplu ar fi infrastructura rutieră, la care suntem deficitari. Investiţia este foarte mare, este un sacrificiu, este vorba de 40 de miliarde de lei vechi din bugetul local”, a declarat primarul oraşului Adjud, Constantin Armencea. Proiectul  “Dezvoltarea şi modernizarea iluminatului public în municipiul Adjud” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1”Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”. Valoarea totală a proiectului este de 8.740.220.02 lei. Perioada de implementare este de 12 luni.


Adjudul va avea şi peisaje urbane frumoase


Un alt proiect iniţiat la Adjud vizează modernizarea spaţiilor publice urbane. Zona Casei de Cultură se va transforma într-o frumoasă piaţetă luminată de noua tehnologie, LED. Obiectivele specifice ale proiectului sunt, potrivit iniţiatorilor, “îmbunătăţirea imaginii architectural volumetrice şi peisajere a zonei, îmbunătăţirea calităţii mediului, a stării de sănătate, totul într-un echilibru spaţii verzi-spaţii construite”. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Beneficiarul acestor proiecte este întreaga comunitate a oraşului Adjud. “Adjudul merită să aibă aceste spaţii frumoase, mai ales aici, în punctul zero al oraşului, la Casa de Cultură”, a spus primarul Armencea. Valoarea proiectului care va transforma “faţa” Adjudului este în valoare de 3.795.858.42 de lei. În total cele două proiecte, cel cu iluminatul în Adjud şi cel care ţine de amenajarea spaţiilor verzi din oraş, însumează 13 miliarde lei, bani europeni care ar urma să fie atraşi în municipiul de pe Trotuş. (Aurelian IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la lansarea celor două proiecte europene din Adjud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.