Ultima oră

Angela Gheorghiu a pozat în costum maramureşean

Silvia Vrînceanu
6 aug 2012 4524 vizualizări
Soprana a sărbătorit în această vară 20 de ani de carieră internaţională

Celebra soprană Angela Georghiu, originară din Adjud, a pozat în costum tradiţional maramureşean cu prilejul unei vacanţe petrecute în Romania. Soprana a postat imaginile pe contul ei de Facebook, promovand astfel Romania şi tradiţiile populare peste tot în lume. Artista s-a aflat zilele trecute într-o scurtă vizita în Maramureş şi în nordul Moldovei, ocazie cu care a vizitat mănăstirile din zonă şi a realizat cateva fotografii de senzaţie. Printre acestea cateva în care poartă cu graţie ţinuta tradiţională maramureşană. Angela Gheorghiu apare întinsă pe un pat acoperit cu pături înflorate realizate manual şi cearşafuri brodate, îmbrăcată cu fotă, cu cămaşă populară şi cu basma roşie pe cap. În picioare are opinci cu nojiţele înfăşurate peste ciorapi de lană. Artista si-a postat instantaneele pe Facebook pentru ca fanii ei de pretutindeni să îi admire frumuseţea, dar si tradiţiile romaneşti. În luna iunie, Angela Gheorghiu a sărbătorit 20 de ani de când a urcat pentru prima dată pe scena de la Covent Garden din Londra (Royal Opera House), cu spectacolul “La Boheme”, alături de soţul ei, tenorul Roberto Alagna. Tot în această vară, ea a primit titlul de artist al păcii UNESCO, în oraşul italian Florenţa, în “semn de recunoştinţă faţă de modul în care promovează respectul faţă de diversitate şi înţelegerea, prin muzică”. Născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, Angela Gheorghiu este un “superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.