Ultima oră

40 grame de haşiş găsite în casa unui focşănean

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 2433 vizualizări
Acestea le-a adus din Italia, sub forma unor colete, de o firmă de curierat.Tanărul prins cu droguri era de mult timp în atenţia organelor de anchetă.Focşăneanul este reţinut pentru că urma să vandă drogurile în Focşani

Ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea au efectuat vineri o acţiune fulger în urma căreia un tanăr de 25 de ani a fost arestat pentru consum şi trafic de droguri. Valentin Octavian Preda, de 25 de ani din Focşani, a fost filat mai mult timp de anchetatori şi a picat în plasa acestora. Poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat vineri seara o percheziţie domiciliară. “Lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, continuând activităţile pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri de risc – haşiş, au descins la domiciliul lui P. Valentin-Octavian, de 25 ani, din municipiul Focşani, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară. Cu această ocazie a fost descoperită cantitatea de aproximativ 40 de grame de haşiş, pe care acesta o primise din Italia şi pe care urma s-o comercializeze. În perioada iunie – august a.c., P. Valentin-Octavian a consumat şi comercializat haşiş mai multor tineri din municipiul Focşani”, se arată într-un comunicat al Poliţiei vrancene. Pe numele tanărului  a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Sambătă, acesta a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. “Admite cererea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Preda V., pentru o perioadă de 29 de zile, începand cu data de 04.08.2012. Cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare pentru inculpatul aflat în stare de arest preventiv”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. 

Droguri prin curier

Consumul de droguri a devenit un fapt obişnuit în Focşani, dacă ne luăm după numărul mare de dosare la care au lucrat procurorii în ultimii ani. „Tanărul este acuzat de trafic şi consum de droguri. Acesta era urmărit de mai mult timp, iar vineri s-a efectuat o descindere la domiciliul său. Drogurile erau primite sau aduse periodic din Italia”, ne-au spus poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea. Tanărul primea drogurile din străinătate, sub forma unor colete, prin intermediul unei firme de curierat, modalitate folosită şi de alţi traficanţi. Ofiţerii de la Crimă Organizată spun că au în vizor mai mulţi tineri care consumă sau fac trafic cu droguri în Focşani, printre ei aflandu-se şi cei care au cumpărat droguri de la Preda. De-a lungul timpului, poliţiştii de la Antidrog au arestat mai mulţi focşăneni acuzaţi de trafic de droguri. Începand cu anul 2004, peste 20 de tineri au ajuns după gratii după ce au vandut substanţe interzise ofiţerilor sub acoperire sau după ce la domiciliile lor au fost găsite diferite cantităţi de droguri. Printre cei care au avut probleme cu legea s-au aflat şi mai mulţi elevi de liceu. Valentin-Octavian Preda este acuzat acum şi de introducere în ţară de droguri de risc. Cercetările în acest caz sunt continuate de procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea.


Creşte consumul de droguri


Consumul de droguri în rândul populaţiei României cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este în creştere, inclusiv la consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, cum ar fi celebrele deja substanţe etnobotanice, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor din 2011 dat publicităţii de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Din datele prezentate de ANA rezultă că cel mai consumat drog este cannabisul (1,6%), urmat de ecstasy (0,7%), heroină (0,3 %) şi cocaină (0,3%). Centrul Antidrog din Vrancea nu deţine o evidenţă a consumatorilor de droguri care să fi beneficiat de tratament de specialitate, însă din datele existente rezultă că tinerii din Vrancea se droghează cu cannabis şi plante etnobotanice. Chiar şi la examenul de bacalaureat a fost depistat un tanăr care deţinea asupra sa cateva plicuri cu substanţe etnobotanice, cu toate că acestea au fost scoase de anul trecut în afara legii. La Mărăşeşti, Poliţia a depistat recent  chiar şi o miniseră în care se cultiva canepă pentru producţia de droguri uşoare, semn că există cerere pe piaţă. (Dan CHIRIAC, Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, acum 4296 zile, 21 ore, 59 minute, 30 secunde
@emy Dupa frivolitatea spuselor tale, cred ca urmeaza sa te alaturi "copiilor" carora le tot plangi de mila
emy, acum 4297 zile, 3 ore, 8 minute, 48 secunde
si uite asa se duc banii nostri pe apa sambetei. in loc sa se foloseasca banii si politia la lucruri cu adevarat folositoare omului de rand, gen: depistarea si oprirea tirurilor care umbla incarcate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.