Ultima oră

Un bărbat a ars pe un camp din Păuleşti

Aurelian Ivan
27 iul 2012 1695 vizualizări
Medicii de la ambulanţă care s-au dus să îl resusciteze l-au găsit ars

Situaţie tragică în comuna Păuleşti. Un bărbat în varstă de 62 de ani, Ion Petre, şi-a găsit sfarşitul într-un incendiu de vegetaţie uscată. Pompierii presupun că localnicul a fost încercuit  de foc şi nu a mai avut unde să fugă. Se pare că fumul l-a pus la pămant, iar focul i-a ars trupul. Incendiul a fost unul de proporţii întrucat pompierii au avut de stins vegetaţia în flăcări de pe o suprafaţă de două hectare. „La faţa locului s-a deplasat echipajul de pompieri din Vidra. Tot acolo a ajuns şi ambulanţa, dar din informaţiile pe care le avem bărbatul avea arsuri pe toată suprafaţa corpului şi a fost găsit decedat”, ne-a spus Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. În ultima săptămană  sirena pompierilor a sunat aproape zilnic, maşinile de pompieri fiind solicitate pentru a stinge incendii de vegetaţie uscată pe zeci de hectare în tot judeţul. Subofiţerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că au avut peste 20 de intervenţii pentru a stinge incendii provocate pe campurile agricole. Este vorba de un obicei al agricultorilor de a da foc la vegetaţia uscată de pe camp. Acest fapt însă se pedepseşte prin lege, cei care sunt prinşi, spun pompierii, riscă amenzi cuprinse între 1.000  şi 2.500 de lei. ”Este primul caz din acest an cand o persoană este găsită decedată fiind suprinsă de un incendiu de vegetaţie”, ne-a mai spus lt. Cristina Duţă. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.