Ultima oră

Turul Vrancei: „Votează legal!”

Ziarul de Vrancea
25 iul 2012 1042 vizualizări
Pană pe data de 29 iulie la nivelul IPJ Vrancea se află în desfăşurare campania naţională „Votează legal!” privind prevenirea încălcării legislaţiei electorale premergătoare şi în ziua desfăşurării referendumului din data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui.

Poliţiştii de proximitate din judeţ au purtat discuţii cu cetăţenii şi au distribuit pliantele campaniei. Ieri, poliţiştii Compartimetului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei de la Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi în incinta mai multor supermaketuri din municipiile Focşani şi Adjud, precum şi în punctele Obejiţa, Tişiţa şi Năneşti, ocazie cu care au împărţit afişe cu mesajul campaniei şi au răspuns întrebărilor cetăţenilor referitoare la acestă campanie. Poliţiştii spun c oricand cetăţenii care sesizează  încălcarea legii electorale pot suna la numărul unic de urgenţă 112. (A. I.)

Absolvenţii şcolilor militare, în vacanţă pană la 1 decembrie


Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că absolvenţii şcolilor militare vor fi încadraţi în posturi la sfarşitul anului. În acest sens, potrivit unui ordin al ministrului Apărării absolvenţii din promoţia 2012 care urmează să fie încadraţi în structuri ale MApN vor urma începând cu luna august Cursul pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcţie. Acesta asigură competenţele necesare absolvenţilor pentru evoluţia ulterioară în carier. “Acordarea primului grad absolvenţilor promoţiei 2012, repartizarea acestora la unităţi şi numirea în funcţii, se realizează cu data de 1 decembrie 2012, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2012 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea absolvenţilor promoţiilor 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională”, informează MApN, care dă asigurări că are posibilitatea încadrării tuturor absolvenţilor şcolarizaţi în beneficiul instituţiei. (A. I.)


Bolnavii internaţi în spital vor vota la urna specială de referendum


u managerii de spitale vor transmite sambătă tabelele cu bolnavii care doresc să voteze la biroul electoral al celei mai apropiate secţii de votare
Bolnavii internaţi în spitale vor putea solicita urna specială de referendumul privind demiterea preşedintelui ţării. Spitalele au fost informate ieri cum trebuie să procedeze astfel încat pacienţii care sunt imobilizaţi la pat să îşi poată exercita dreptul la vot pe 29 iulie. Unităţile au primit în acest sens hotărarea biroului electoral central privind utilizarea urnei speciale la referendumul naţional. Astfel, tabelele centralizatoare vor fi întocmite de către conducerea instituţiilor sanitare sau de ocrotire şi depuse la biroul electoral al celei mai apropiate secţii de votare, între orele 18.00-20.00, în data de 28 iulie. “Pentru persoanele netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate, aflaţi în instituţii sanitare sau de ocrotire socială care doresc să voteze prin intermediul urnei special, organele de conducere ale acestor instituţii întocmesc un tabel centralizator cuprinzand numele şi prenumele, codurile numerice personale, seriile şi numerele actelor de identitate precum şi domiciliu acestora”, se arată în adresa transmisă spitalelor. Preşedinţii birourilor secţiilor de votare vor fi prezenţi sambătă, între orele 18.00-20.00 pentru a primi tabelele centralizatoare şi cererile de votare prin intermediul urnei speciale, urmand ca aceştia să transmită informaţiile mai departe la biroul electoral judeţean sau oficiul electoral. De asemenea, persoanele netransportabile din cauză de boală care nu sunt internate în spital vor putea solicita urna specială inclusiv în ziua desfăşurării procesului electoral. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.