Ultima oră

Laminorul îşi redeschide porţile

Mihai Boicu
18 iul 2012 19645 vizualizări
Noii proprietari ai platformei industriale sunt italienii de la STG Group u producţia ar putea începe în luna septembrie

Italienii de la STG Group au bătut vinerea trecută palma cu lichidatorul SC Laminate SA, firma care deţinea fosta platformă Laminorul din sudul Focşaniului.
Tranzacţia s-a ridicat, probabil, la ordinul milioanelor de euro care au intrat în conturile datornicilor societăţii controlată de omul de afaceri Fahti Taher. “Proprietarul va stabili în luna august strategia de dezvoltare şi producţie. Este o veste foarte bună pentru oamenii care au lucrat în Laminorul. Este posibil ca să fie chemate la muncă în jur de 200 – 300 de persoane, pentru că proprietarul este foarte hotărat să înceapă producţia în luna septembrie”, a declarat Matei Neagu, directorul punctul de lucru din Focşani al STG Steel SA. La această oră societatea angajează personal calificat pentru revizii electrice, mecanice şi tehnologice, precum şi pentru resurse umane. Fosta platformă Laminorul a trecut prin două falimente. Primul a fost înainte în 1997, cand a fost cumpărată de o firmă controlată de omul de afaceri iordanian Fathi Taher. În 2008, vanzările Laminate SA au început să scadă din cauza crizei economice, iar salariaţii au început să protesteze pentru că nu îşi primeau salariile. Anul trecut firma a intrat în faliment din cauza datoriilor acumulate la partenerii de afaceri. STG Steel face parte din STG Group, un grup de trei firme din Italia cu o experienţă de peste trei decenii în domeniul metalurgiei. Italienii au făcut demersuri încă din cursul anului 2010 pentru a cumpăra Laminate, însă acestea nu s-au concretizat. Cel mai probabil, aceştia au aşteptat că societatea să intre în faliment şi să o achiziţioneze la lichidatorul judiciar la un preţ mai mic. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Un muncitor, acum 3618 zile, 12 ore, 43 minute, 1 secunda
Bravo pe dreaq,au dat afara jumatate din oameni
Marius, acum 4298 zile, 5 ore, 38 minute, 9 secunde
Bravo,in sfarsit se intampla ca sa angajeze cineva 300 persoane in productie si nu la buticuri sau alte magazinase ! BRAVO !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.