Ultima oră

Bere expirată, aruncată la canal

Sorin Tudose
3 iul 2012 1202 vizualizări
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat chioşcurile de alimentaţie publică din zonele de agrement ale judeţului

În ultimele săptămani ale lunii trecute comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vrancea au desfăşurat o acţiune de control la chioşcurile de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înont precum şi în zonele de agrement. Aşa cum era de aşteptat, abaterile nu au lipsit. La un operator economic controlat s-a constatat că folosea în bar pentru comercializarea băuturilor alcoolice o unitate de măsură volumetrică neatestată metrologic. Un alt comerciant a fost depistat cu bere expirată, însă acesta a vărsat-o imediat într-o gură de canal, de faţă cu comisarii. Alt comerciant, spun cei de la CJPC, prepara diferite sortimente de pizza fără a avea 100% ingredientele menţionate în lista meniu, disponibilă pentru consumatori. S-a interzis prepararea sortimentelor “problemă”. La o unitate comercială comisarii au găsit pe uşa de la intrare afişe care făceau reclamă la diverse produse şi promoţii cu toate că acestea nu mai erau de actualitate astfel încat acestea au fost date jos. În cadrul acţiunii de control s-au verificat 8 operatori economici, au fost aplicate şase avertismente scrise şi două amenzi contravenţionale de 8.000 lei. În aceeaşi perioadă comisarii au verificat şi prestatorii de servicii de agrement. La cinci operatori s-a constatat că nu se afişează adancimile maxime pe sectoare de bazin şi temperatura apei de îmbăiere. Administratorii şi-au însuşit deficienţele, eliminandu-le în scurt timp. Totuşi, comisarii au aplicat şi aici 8.000 de lei amenzi. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.