Ultima oră

Trei candidaţi din Vrancea au fost prinşi încercand să copieze la Bac

Ziarul de Vrancea
2 iul 2012 6024 vizualizări
Trei candidaţi la examenul de bacalaureat au fost eliminaţi astăzi după ce au fost prinşi încercand să copieze.

Doi candidaţi sunt de la centrul de examen amenajat la Grupul Şcolar „Ion Mincu” , ambii din seria anterioară, şi unul de la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi”. „Primul a fost prins în jurul orei 10,00 de un supraveghetor şi avea un dispozitiv în ureche, pe care încerca să îl ascundă cu ajutorul părului lung. Acesta a mai susşinut bacalaureatul şi anul trecut şi are nevoie de nota 8,15 la limba romană pentru a promova. El a declarat că aceasta este singura modalitate de a lua bacalaureatul”, a precizat vicepreşedintele comisiei din centrul de examen de la Colegiul „Ion Mincu”, Sonica Dărmănescu. Potrivit acesteia, dispozitivul a fost confiscat. Al doilea candidat a avut ghinion, acestuia căzandu-i din teză o copiuţă. „Cand s-a ridicat să predea lucrarea i-a căzut copiuţa. Era scrisă mărunt, scoasă la calculator”, a mai spus Sonica Dărmănescu. De precizat că cei doi eliminaţi au fost în săli diferite, avand supraveghetori diferiţi. Eliminată a fost şi o absolventă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” pentru că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, a fost prinsă cu telefonul mobil asupra ei. Acestora li s-au adăugat şi 86 de candidaţi care au absentat la proba de ieri. (M.V.)

 

 

 

Emotii pentru liceenii de clasa a XII-a: Mateiu Caragiale, Lucian Blaga si Mihai Eminescu

 

La prima proba a examenului de maturitate, cel la Limba si Literatura Romana, liceenii ieseni au avut de rezolvat trei subiecte

 

 

Mai intai, au primit un text la prima vedere din "Craii de Curtea-Veche", de Mateiu Caragiale, pe marginea caruia au avut de rezolvat diverse cerinte gramaticale. La punctul doi au trebuit sa scrie un text argumentativ pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga. In final, la punctul trei, au avut de redactat un eseu pornind de la o poezie scrisa de Mihai Eminescu.

ORA 11:00

Subiectele primite astazi la proba de Limba si Literatura Romana, in cadrul examenului de maturitate, le puteti urmari in atasament

ORA 10:30

Textul argumentativ de la punctul doi al examenului, care nu trebuia sa depaseasca 30 de randuri, a fost: "Nu e de ajuns sa ai mari calitati. Trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost", de Lucian Blaga.

La punctul trei, candidatii au trebuit sa redacteze un eseu de 2-3 pagini in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic eminescian studiat.

 

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.