Ultima oră

Video!!!Jariştea: Muncitori morţi la crama inginerului Porumb de la Jariştea

Ziarul de Vrancea
15 iun 2012 16074 vizualizări
Bărbaţii au coborat să cureţe două bazine de vinificaţie de la “Crama de sub tei”, dar au sfarşit intoxicaţi cu o substanţă necunoscută u se pare că este vorba de o combinaţie între monoxidul de carbon şi sulf u tragedia a fost descoperită chiar de soţia unuia dintre muncitori, angajată la Odovitis Jariştea

 Accident cumplit la o societate de vinificaţie din Jariştea. Ştefan Bahamat, 41 ani, din Jariştea, şi Maricel Dinu, 42 ani, din Broşteni, doi munictori care lucrau la societatea de producere a vinului, au murit după ce au intrat într-o cameră unde erau vapori de alcool. Cei doi au încercat să spele cateva bazine unde se ţinea vinul, însă au inhalat vapori toxici provenţi, se pare, de la fermentaţia băuturilor. Accidentul a avut loc la crama inginerului Adrian Porumb din comuna Jariştea. La faţa locului a ajuns un procuror care anchetează decesul celor doi muncitori, dar şi o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Am fost solicitaţi pentru a scoate două victime care au coborat într-un bazin de vinificaţie din beton pentru a curăţa acest bazin.

Victimele au fost scoase de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Odobeşti şi nu a mai fost nevoie de intervenţia noastră. Cand am ajuns la locul intervenţiei se încercau manevre de resuscitare de către ambulanţă”, a spus plutonier adjutant Ionel Garboiu, de la ISU. Poliţiştii vranceni aşteaptă rezultatele de la medicina legală pentru a stabili exact substanţa pe care au inhalat-o bărbaţii. „S-au intoxicat cu o substanţă necunoscută. Necropsia va stabili cu exactitate cauza morţii”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. Primele ipoteze arată că cei doi şi-au pierdut viaţa după ce au inhalat sulf, în combinaţie cu monoxid de carbon.

Punctul de lucru de la Jariştea a fost închis

Trupurile lor au fost găsite chiar de soţia unuia dintre muncitori, angajată la aceeaşi societate. Femeia a intrat în stare de şoc, dar a avut puterea să alerteze şefii. “La fata locului am găsit doi bărbaţi, unul era decedat, iar pe unul l-am declarat eu în urma constatărilor meseriei noastre. S-a încercat resuscitarea timp de 40 de minute, din păcate fără rezultat. Cauza morţii probabil este intoxicaţie cu monoxid de carbon”, ne-a declarat dr. Dănuţ Ceamburu de la Ambulanţă. Bărbaţii erau angajaţi de şapte ani la crama inginerului Adrian Porumb, unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din zonă, cu o experienţă de peste 40 de ani în viticultură. Acesta a înfiinţat o societate viticolă de familie, Odovitis, care exploatează 140 de hectare de vie, dar are în zonă şi “Crama de sub tei”, unde s-a produs accidentul de ieri. ITM a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă cei doi aveau toate documentele de angajare în regulă. „Facem o cercetare pentru a stabili cauza, persoanele vinovate şi ce măsuri se impun pentru a preveni situaţii similare. Muncitorii aveau protecţia muncii semnată la zi”, a declarat Sorin Grădeanu, inspectorul şef adjunct de la ITM, responsabil de Securitate şi Sănătate în Muncă. El ne-a precizat că punctul de lucru din Jariştea al firmei a fost închis pană la înlăturarea pericolului. Astfel de incidente s-au mai produs în ţară, în ultima perioadă. (M. VLĂDESCU, D. CHIRIAC)

Doi bărbaţi au murit după ce s-au intoxicat cu vapori de alcool

Doi muncitori care lucrau la o societate de fabricare a vinului din comuna Jariştea au murit astăzi după ce au intrat într-o cameră unde erau vapori de alcool. Cei doi au intrat într-o cramă pentru a spăla cateva butoaie unde se ţinea vinul, însă au inhalat vapori toxici provenţi se pare de la fermentaţia băuturilor.

Accidentul a avut loc la crama inginerului Adrian Porumb din comuna Jariştea. La faţa locului a ajuns un procuror care anchetează decesul celor doi tineri muncitori, dar şi o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Se pare că cei doi şi-au pierdut viaţa după ce au inhalat dioxidul de carbon emanat de fermentaţia vinului. Potrivit specialiştilor, prezenţa CO2 în cantităţi peste limita admisă poate duce la îmbolnăviri profesionale, iar la concentraţii ridicate (4-5% vol., respectiv 40-50 l CO2/m3aer) provoacă decesul. Din acest motiv este obligatorie verificarea prezenţei dioxidului de carbon înainte de intrarea lucrătorilor în sala de fermentare. Aceasta se poate face uşor cu ajutorul unei lumânări aprinse. De profesie inginer horticol, Adrian Porumb este cunoscut pentru lansarea unui vin special pentru călători, botezat “Vinul turistului”, de către firma Odovitis din zonă. Vom reveni cu amanunte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4350 zile, 4 ore, 16 minute, 28 secunde
Sincere condoleante familiilor greu incercate.Dumnezeu i-a vrut la El!
, acum 4350 zile, 6 ore, 30 minute, 12 secunde
Este o mare tragedie , Dumnezeu sa-i ierte ! Dar v-as ruga sa verificati mai bine informatiile inainte de a publica un articol .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.