Ultima oră

Ziua Copilului: între elevii de altădată şi pasiunile moderne ale copiilor

Ziarul de Vrancea
1 iun 2012 1539 vizualizări
George-Nicolae Stroia este copilul-scriitor autor de basme, iar cartea lui va fi prezentată în luna copiilor la Adjud u Lucian Cătălin Pătraşcu este campion judeţean la şah la seniori deşi are doar 12 ani u Carlos Băiculescu participă la turneul semifinal al campionatului naţional de fotbal şi visează să fie Messi u la Arhivele Naţionale sunt poze valoroase cu viaţa şcolii focşănene din perioada interbelică u între timp, azi speră să îşi găsească părinţi 24 de copii

Ziarul de Vrancea vă oferă astăzi, special de 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, o paralelă între viaţa puştilor din prezent, animată de calculator, sport, ştiinţe şi literatură, şi cea a şcolarilor de altădată, care mergeau desculţi la cursuri. De asemenea, vă propunem şi o analiză cu privire la copiii care-şi caută părinţi şi pentru care, cine ştie, poate mămica şi tăticul vor veni să îi ia acasă chiar astăzi. Pentru ei ar fi cel mai frumos cadou. Dacă George scrie basme şi scriitorii maturi sunt surprinşi de talentul lui, Cătălin joacă şah şi tinde să-i învingă pe cei mai buni, iar Carlos driblează ca… Messi. Pentru ei viaţa este frumoasă şi împlinită. În schimb, “Andrei”, “Mihai” şi “Mirela” vor să fie ţinuţi în braţe şi alintaţi. Ei nu au părinţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.